ŠALJU PATOLOŠKE PRIGOVORE: Dodik o novim udarima iz Sarajeva povodom obeležavanja Dana Republike Srpske

S. M.

12. 01. 2021. u 20:24

REPUBLIKA Srpska će nastaviti da obeležava 9. januar - Dan Republike, jer je atada formirana i to ne može biti promenjeno - to poručuje srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, reagujući na najnovije napade iz Sarajeva i pokušaje da se ukine ovaj praznik u Banjaluci.

ШАЉУ ПАТОЛОШКЕ ПРИГОВОРЕ: Додик о новим ударима из Сарајева поводом обележавања Дана Републике Српске

Foto: Arhiva

Dodik je rekao da će 9. januar ostati zauvek, kao što će trajati i RS, navodeći da su "inkvizitori međunarodne zajednice u Ustavnom sudu BiH tradicionalno usmereni protiv Srba":

- Dan Republike ostaće snažno utisnut u našem narodu. To je iskazano i ove godine kada su mnogi naši građani isticali zastave na svojim stanovima, kućama, balkonima i automobilima, proslavljajući ovaj praznik u krugu porodice.

Dodik je istakao da prigovori povodom Dana Republike, koji dolaze iz Sarajeva, imaju patološki politički karakter:

- Svima je poznato da Ustavni sud Bosne i Hercegovine radi protiv Srba i RS, što je potvrđeno i odlukama koje je donosio, a jedna od njih je i o 9. januaru. Ovakav Ustavni sud će razbiti BiH svojim neustavnim i kriminalnim odlukama usmerenim protiv srpskog naroda i Srpske.

Prema njegovim rečima, odluke Ustavnog suda BiH koje su donete protiv Republike Srpske nemaju ustavni osnov.

- Dolazak novih sudija govori o tome da su to pažljivo birane i kreirane ličnosti koje treba da rade protiv Srba i RS. Nemica koja je došla je apriori protiv Srba. Uprkos svemu, mi ostajemo posvećeni RS, privrženi 9. januaru i našem nacionalnom interesu - zaključio je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)