ODRŽAVANJE DRUMOVA U SEMBERIJI: U Bjeljini očekuju brže ragovanje zimskih službi

V. MITRIĆ

18. 01. 2021. u 22:16

GRAD Bijeljina je potpisao u prethodnoj godini ugovore o čišćenju puteva tokom zime sa preduzećima „Bijeljina put“ i „DIS“, sa čijim predstavnicima smo usaglasili pojedinosti koje treba da dovedu do bržeg reagovanja na terenu.

ОДРЖАВАЊЕ ДРУМОВА У СЕМБЕРИЈИ: У Бјељини очекују брже раговање зимских служби

Foto: V. Mitrić

Juče su tokom dužeg dela dana putevi u gradu bili veoma dobro očišćeni, ali naveče je temperatura pala ispod nula stepeni Celzijusovih, pojavila se poledica, a u takvim situacijama najvažnije je da sugrađani budu zaštićeni – istakao je gradonačelnik Bijeljine, dr Ljubiša Petrović.

Tehnički direktor preduzeća „Bijeljina Put“ Aleksandar Kecman, pojasnio je da je usled naglog pada temperature usporeno destvo soli.

- Već nakon dva-tri časa so je počela da deluje i svi putevi su bili prohodni. Raspolažemo sa 2.000 tona soli, 4.000 tona abrazivnog materijala i sa više od 25 jedinica mehanizacije i trudimo se da što brže reagujemo na terenu – naveo je Kecman.

Stanko Stajić iz preduzeća „DIS“ rekao je da je ova firma zadužena za čišćenje lokalnih puteva u Semberiji.

- Imamo dobru saradnju sa Gradskom upravom i odgovarajuće smo delovali na svim putnim pravcima za koje smo zaduženi – dodao je Stajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!