U DNEVNOM CENTRU U BIJELJINI: Deca sa poteškoćama u razvoju dobila oazu mira (FOTO)

V. MITRIĆ

10. 02. 2021. u 22:00

U BIJELjINI je počeo da radi Dnevni centar za decu sa poteškoćama, u okviru Centra za socijalni rad.

У ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ У БИЈЕЉИНИ: Деца са потешкоћама у развоју добила оазу мира (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Ljubiša Petrović posetio je centar i darovao korisnike slatkišima.

Petrović je istakao važnost rehabilitacije i jednakosti u odnosu prema deci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

- Dnevni centar će služiti za resocijalizaciju i sekundarnu rehabilitaciju dece sa smetnjama u razvoju. Cilj nam je da savesnim radom, uz podršku zdravstvene zaštite, ovoj deci i njihovim roditeljima omogućimo lakšu svakodnevnicu i rehabilitaciju - dodao je gradonačelnik Petrović.

Direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić je rekao da je ova ustanova do kraja prošle godine završila sve tehničke i kadrovske poslove neophodne za početak rada dnevnog centra, dok su u prethodnih mesec dana određeni kriterijumi za izbor i broj korisnika.

- Zaposlili smo neophodan broj stručnih osoba i deca sada mogu da dobiju sve odgovarajuće usluge. Trenutno imamo osam korisnika a uskoro planiramo da taj broj povećamo za desetak. Nažalost pandemija nam otežava rad. Sa decom radimo u dve smene od po 3 časa, tako da im obezbeđujemo svu neophodnu pažnju i brigu - istakao je Sofrenić.

Rukovodilac Odeljenja za decu i omladinu u Centru za socijalni rad Slavica Kovrlija smatra da je ovo veliki dan za Bijeljinu i početak boljeg odnosa prema osobama sa smetnjama u razvoju. Dodaje i da postoje planovi da centar u budućnosti, osim dnevnog zbrinjavanja, počne da pruža i specijalističke usluge u ovoj oblasti.

- Centar trenutno ima kapacitet za 30 korisnika. Ima dnevnu, senzornu i sobu za fizioterapiju. Planiramo da uskoro uredimo i dvorište dnevnog centra - pojasnila je Kovrlija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna