SUĐENJE MOŽE DA POČNE: Oružarka na snimanju filma "Rust" odrekla se pripremnog ročišta

Tanjug

04. 08. 2023. u 22:37

ORUŽARKA na filmu "Rust" Hana Gutijeres danas se odrekla prava na pripremno ročište i time omogućila suđenje na osnovu optužnice protiv nje da je odgovorna zato što je na snimanju tog filma 2021. godine Alek Boldvin usmrtio snimateljicu Halinu Hačins.

СУЂЕЊЕ МОЖЕ ДА ПОЧНЕ: Оружарка на снимању филма Руст одрекла се припремног рочишта

Foto: AP Photo/Andres Leighton/Adam Egypt Mortimer via AP/Jae C. Hong/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP/Tviter/@PALE_Primate

Sudija je na ročištu trebalo da odluči da li je bilo osnove da se sudi po optužbi za ubistvo iz nehata i prikrivanje dokaza u vezi sa smrću Hačinsove, preneo je Rojters.

Hačins je umrla nakon što je glumac Alek Boldvin uvežbavao scenu sa rekvizitnim pištoljem, kada je ranjen i reditelj Džoel Souza.

Gutijeres je rekla policiji da je ubacila metak u pištolj, koji je pogrešno smatrala lažnom.

Tužioci su odbacili optužbe protiv Boldvina u aprilu nakon što su novi dokazi pokazali da je deo revolvera možda modifikovan i da je oružje moglo da ispali a da nije povučen okidač, kao što je glumac naveo.

Tužiteljica Kari Morisi rekla je da bi mogla podneti nove optužbe protiv Boldvina ako rezultati novog testa revolvera, koji se očekuju ove sedmice, pokažu da nije to oružje nije modifikovano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024