ODLIKOVAN BAJA MALI KNINDŽA: Orden NJegoša prvog reda Mirku Pajčinu za izuzetne zasluge prema državi

Novosti online

09. 01. 2024. u 12:57

PEVAČ Baja Mali Knindža (pravo ime Mirko Pajčin) odlikovan je Ordenom Njegoša prvog reda.

ОДЛИКОВАН БАЈА МАЛИ КНИНЏА: Орден Његоша првог реда Мирку Пајчину за изузетне заслуге према држави

Foto: Printskrin RTRS

U Banjaluci je održana ceremonija uručenja odlikovanja zaslužnih ličnosti i institucija koji su imali veliku ulogu u stvaranju i očuvanju Srpske.

Baji je orden uručio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Orden Njegoša je ustanovljen 1993. godine sistemom odlikovanja Republike Srpske definisanim Ustavom Republike Srpske u kome se kaže: ordeni su javno državno priznanje Republike Srpske koje se dodeljuje licima ili instituciji za izuzetne zasluge prema državi.

Orden Njegoša ima tri reda. Njime se odlikuju pojedinci, preduzeća, ustanove i druge organizacije za izvanredne radne podvige i zasluge u privredi, nauci i kulturi te duhovnom razvitku i opštem napretku Republike Srpske.

Pevač je u ponoć objavio novu pesmu o Republici Srpskoj, a večeras će nastupiti na Trgu Krajine na Dan Republike Srpske.

Foto: Printskrin

- Mirko Pajčin se izdvaja po rodoljubivim pesmama koje pronose slavu srpskog naroda širom sveta, čuva tradiciju našeg naroda i opevava naše heroje. Ono što ga izdvaja jesu njegova pokretačka energija i harizma, te ljubav prema korenima i otadžbini - navodi se u obrazloženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)