VAS SLAVE ANĐELI: Danica Crnogorčević drugi solistički koncert u Beogradu posvetila nastradalima (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

31. 01. 2024. u 08:05

UMETNICA duhovne i etno muzike Danica Crnogorčević sinoć je održala drugi solistički koncert u prepunoj MTS dvorani u Beogradu.

ВАС СЛАВЕ АНЂЕЛИ: Даница Црногорчевић други солистички концерт у Београду посветила настрадалима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Igor Marinković

Koncert je posvetila žrtvama u masakru koji se dogodio prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar", kad je dečak-ubica usmrtio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole.

Foto: Novosti

Pri samom izlasku na scenu, Danica se publici obratila sledećim rečima:

- Ovo veče bih posvetila našim anđelima koji su nastradali u Osnovnoj školi "Ribnikar". Sa nama su u publici neki od roditelja nastradale dece. Tu je majka male Andrijane - rekla je Danica na početku koncerta.

Foto: Igor Marinković

- Razgovarala sam sa jednom majkom koja mi se prva javila, njena ćerka Andrijana je uvek sa radošću za života pevala moje pesme, vaspitavala se u duhu tradicije. Došli smo zajedno na ideju da žrtvama posvetimo koncert, ovo je koncert duhovne muzike. Svi u tim pesmama možemo da nađemo smisao naše vere, nade, ljubavi. Čula sam se sa roditeljima te dece, naravno, to je osetljiva tema - kazala nam je Danica, koju smo sačekali iza bine, nakon završetka koncerta.

Drugo druženje sa publikom je započela pesmom "Rasti, moj zeleni bore", kao i prve večeri, a kasnije su se ređale melodije duhovne muzike, kao što su "Marijo slavna" i druge.

Uprkos svemu, Danica je sjajnim nastupom sinoć oduševila sve.

Da podrži Danicu, u MTS dvorani pojavio se i prvi potpredsednik Vlade zadužen za spoljnu politiku i bezbednost i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ivici je društvo pravio sin Luka Dačić koji je sedeo pored njega.

Foto: Igor Marinković

Danici je sinoć i na drugom koncertu veliku podršku svojim prisustvom dao suprug sveštenik Ivan Crnogorčević.

Foto: Igor Marinković

Kompletan intervju sa Danicom, kao i atmosferu sa koncerta pogledajte u nastavku, u videu ispod:

 

BONUS VIDEO:

SVAKO TREBA DA BUDE SVOJ | Božićni "Novosti" intervju | Dragan Kojić Keba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)