PROMOCIJA SRBIJE U GRADU SVETLOSTI: Aplauzi za naše kreatore na pariskoj nedelji mode (FOTO)

​Veliko interesovanje izvazvalo je prikazivanje srpske mode i ostvarenja naših kreatora na zvaničnoj Pariskoj nedelji mode u Gradu svetlosti.

ПРОМОЦИЈА СРБИЈЕ У ГРАДУ СВЕТЛОСТИ: Аплаузи за наше креаторе на париској недељи моде (ФОТО)

Foto: Goran Čvorović

Pod svetlima kristalnih lustera u Faleriji Burbon sa svojim modelima predstavili su se kreatori Suzana Perić, Nataša Perkovski Adžić, Boško Jakovljević i brend "Alesari" iz Novog Sada.

Ovo je drugi put da Srbija učestvuje na ovoj prestižnoj modnoj manifestaciji.

- Federacija visoke mode Francuske, koja je vlasnica pariskog fešn-vika, a istovremeno i deo ministarstva industrije Francuske, od prošle godine otvorila se za nekoliko "fešn-vikova" iz celog sveta za koje je smatrala da su kvalitetom, i kreatora, i organizacije, dorasli tom zadatku – ističe za "Novosti" Svetlana Horvat, predsednica "Srbija fešn-vika" koji je dobio licencu za nastupe u Parizu i koji je bio organizator predstavljanja naših stvaralaca.

Srbija i Porgutalija su jedine dve evropske zemlje kojima je pripala ova čast. Iz ostatka sveta, tu su još samo Indonezija i Hong Kong.  

Puno aplauza dobili su srpski kreatori, a bila je to prilika i za stvaranje novih kontakata i dalje probijanje u svet.

- Sve je bilo odlično. Uložili smo puno rada i truda. Radili smo naporno nekoliko meseci da bi sve ovako izgledalo. Zadovoljna sam velikim interesovanjem. Došli su nam i francuska državna televizija, Fešn-tv, francuski modni magazini. Odziv je bilo veoma veliki – prenosi nam Horvatova utiske.

Kaže da smo "na dobrom glasu".

- Čula sam da smo prošle godine, kada smo se prvi put prestavili, bili "hit". Zato su i bili zainteresovani da ponovo dođemo – ističe naša sagovornica.

Revija u Galeriji Burbon, koja se nalazi odmah do Trijumfalne kapije u Aveniji Marso, bila je ujedno i lepa promocija Srbije.  

- Ovo je bilo pravo predstavljanje zemlje kroz modu – poručila je Svetlana Horvat.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)