PEVAĆU U LOZNICI, BEOGRADU, I PRVI PUT U SARAJEVU: Dragan Kojić Keba za "Novosti" o planovima i željama za 2021. godinu

M.KUTLAČA

09. 01. 2021. u 09:24

FOLK pevač Dragan Kojić Keba (60) će prethodnu 2020. godinu, zbog pandemije virusa korona, pamtiti kao lošu. Ipak, Keba je lane, uprkos izolaciji, snimio i ekranizovao pesmu pod nazivom "Zadnja želja".

ПЕВАЋУ У ЛОЗНИЦИ, БЕОГРАДУ, И ПРВИ ПУТ У САРАЈЕВУ: Драган Којић Кеба за Новости о плановима и жељама за 2021. годину

Foto ATA Images

- Ne znam šta bih radio da nije muzike - kaže folker za "Novosti". - Situacija je takva da gotovo ništa ne funkcioniše, ali ja ne mirujem. Komponujem, pišem, stvaram, jer mi je profesija istovremeno i hobi. Muziku nisam birao, odabrala je ona mene, a to je božja volja.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije mnoge televizije nisu snimale novogodišnji program, a Kojić kaže da se oseća razlika, jer je sada sve na distanci:

- Čujem da stručnjaci savetuju da bežite od pevača, jer sejemo viruse dok pevamo.

Pozdravljam one koji to govore, ali, ne nasedajte na tu priču!

SAM PRAVIM PILING ZA LICE

KEBA vodi računa o fizičkom izgledu, redovno posećuje kozmetičke salone i neguje kožu. Nigde ne ide bez ogledalca, koje drži u gornjem džepu sakoa.

- Nikada nisam robovao predrasudama, podržavam sve što služi lepoti - tvrdi folker.

- Idem na laserske tretmane i tako podižem tonus i zatežem kožu. Takođe, sam pravim pilinge za lice. Pomešam med, mekinje, kukuruzno brašno, maslinovo ulje. Te kreme su sto puta bolje od onih najskupljih koje se mogu kupiti u drogerijama.

Keba se sa tugom prisetio nedavno preminulog, legendarnog pevača Džeja Ramadanovskog, a nama otkriva da će samo po dobrom pamtiti kolegu, prijatelja i jednog od najvećih boema.

- Duboko me je potresao njegov odlazak - iskren je Keba. - Nas dvojica smo krajem osamdesetih bili zvezde stare Jugoslavije. Imali smo zajedničke turneje, prve solističke koncete, družili se i bili nerazdvojni. Džej u to vreme nije hteo da popije ni kap alkohola, iako sam ga terao.

I dalje aktuelni Severinin svekar za naš list kaže da u 2021. godini planira koncerte u Beogradu i Loznici, kao i da će se prvi put u karijeri družiti sa publikom u Sarajevu.

- Želim da ponovim još jednom nastup u rodnoj Loznici - priča nam Keba. - Želja mi je da završim i muzički balkanski projekat. Snimio sam već pesme na rumunskom, a biće ih i na grčkom i turskom jeziku. Najviše bih voleo da snimim duet sa ćerkom Natašom. Taša je pokupila američke fazone, pa bi pesma bila avangardna i moderna. Sa snajkom Severinom se nije ostvarila saradnja, jer nismo imali adekvatnu pesmu.

Pevač je čitaocima "Novosti" poželeo sve najbolje u 2021. uz stihove nove pesme "Zadnja želja".

- Samo s tobom sve sam imao, i imaću još više - otpevao nam je Keba i svima poželeo bogatstvo duha, kao i dobro zdravlje.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!