OGLASILA SE I BRANKA KATIĆ: Nije čas prošao da mi Mika nije govorio da sam glupa i slao me na umivanje

Novosti online

19. 01. 2021. u 11:53

ОГЛАСИЛА СЕ И БРАНКА КАТИЋ: Није час прошао да ми Мика није говорио да сам глупа и слао ме на умивање

Foto: M. Đoković

NAKON ispovesti Milene Radulović i Ive Ilinčić koje tvrde da ih je profesor glume Miroslav Aleksić godinama seksualno uznemiravao javila se i Branka Katić i poslala punu podršku mladim koleginicama.

- Dajem svoju punu podršku mojim mladim koleginicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima. Žao mi je zbog svega što su prošle i divim im se, jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi.

Kao član Omladinskog dramskog studija koji je vodio Miroslav Aleksic, znam o kakvom se mentalnom maltretmanu radi. Nije čas prošao da me nije slao na umivanje, govorio mi da sam glupa, a takođe smo imali i jednu epizodu, gde mi je zbog igranja sa bendom zabranjeno pušenje, u Hitu meseca, a što je bio deo sticanja radnog iskustva, prakse u srednjoj školi, napravio scenu pred svima - pitao me da li je u redu da se devojčica od 15 godina "probija sisama kroz svet"...

Ja sam samo dve godine bila u grupi, član sam postala posle dobijene uloge u filmu "Nije lako sa muškarcima". Volela sam druženje nas polaznika, ali moram priznati da se nikada nisam osećala sasvim prijatno na časovima, jer sam uvek bila meta njegovih grubih verbalnih opaski.

Često bi me i rasplakao, a jednom je zamolio sve ostale da izađu da bi mi zatim objasnio da sve to radi zato što me voli... To je bilo sve, nije me nikada fizički ugrozio - napisala je Branka Katić.

- Mnogo godina kasnije, Miroslav Aleksić je i dalje neko čijeg se ponašanja sećam kao mentalnog nasilja. Nadam se da će nadležni utvrditi sve nephodne detalje svega što se desilo i da će pravda biti zadovoljena. Još jednom šaljem veliku podršku, divljenje i ljubav svojim izuzetnim mladim koleginicama. Napravile ste ogroman korak u zaustavljanju daljeg nasilja prema deci i ženama i na tome sam vam beskrajno zahvalna. Neka sreća prati hrabre - rekla je naša velika glumica.

(žena.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Goran

19.01.2021. 13:22

Svaka cast Branka. Naucimo ljude da je autoritet pozitivna osobina a ne nacin za sticanje koristi kakve su potcinjavanje i unistavanje ljudske psihe, telesno iskoristavanje i drzanje ljudi u strahu od odmazde. Neka sud kaze svoje. Pravda mora stici i prosjaka i kraljevica.

Dragan

19.01.2021. 15:20

Iz svega do sada pročitanog jasno da je riječ o manijaku, bolje u životu ne postići ništa nego trpiti ovakvo ili još gore iživljavanje. Roditelji bi se trebali zapitati ko to usmjerava, trenira i savjetuje našu djecu, kolika je cijena uspjeha i šta će to u konačnici proizvesti.

Milla NS

19.01.2021. 22:23

Jadan covek ,svi ga napadaju po medijima a on je jos nevin pravno... krse mu i pretpostavku nevinosti. Posle deset godina oni ga tuze...bez dokaza ... jos ce ga i osuditi... mislim.