NEBOJŠA DUGALIĆ NAJDIRLJIVIJE O BALAŠEVIĆU: "Ako ne naučim decu da vole Đoletove pesme - nisam uspeo dobro da ih vaspitam"

Novosti onlajn

22. 02. 2021. u 09:52

REČI utehe povodom smrti legendarnog i omiljenog Đorđa Balaševića ne pronalazi ni glumac Nebojša Dugalić, koji je kroz suze i drhtavim glasom sinoć pričao o najboljem kantautoru svih vremena koji nas je zauvek napustio.

НЕБОЈША ДУГАЛИЋ НАЈДИРЉИВИЈЕ О БАЛАШЕВИЋУ: Ако не научим децу да воле Ђолетове песме - нисам успео добро да их васпитам

Foto:Printscreen/RTS

- Šta reći o nekome, kad pamtiš svoj život po tome kada su izlazile njegove pesme. Njegove pesme su izlazile nepogrešivo tačno onda kada je trebalo da otpevaju nešto moje. Nema nijedne faze mog života koja nije stala u njegovu pesmu - tužna srca rekao je glumac u emisiji posvećenoj Đoletu Balaševiću na RTS-u. 

- Kad sam bio mali... Ja znam kako mirišu i trske i šaš, otkad sazriju do kad se suše. I znam kako to gledati kroz trsku i šaš. Kasnije, kad odrasteš... U vojsci sam dobijao slobodne dane zato što sam svojim kolegama vojnicima pevao njegove pesme. Kad sam mislio o tome da treba voleti, mislio sam ako ne možeš da voliš onako kako Đole peva, nemoj da se petljaš u to i nemoj da govoriš o ljubavi. Nikako. Kad sam dobio decu, mislio sam ako ne naučim decu da vole Đoletove pesme, nisam uspeo dobro da ih vaspitam.

- On je bio i ostaće u meni toliko besmrtan, a bio je oduvek, toliko da se nisam čak ni bojao da on može da umre. Proživeo sam mnoge smrti, ali posle ovog odlaska više nisam mali - izjavio je glumac vezivajući Đoleta za svoje detinjstvo i dodao:

- To mi jako teško pada. Probaću da budem mali, zato što znam da bi Đole to voleo.

- Imao sam prilike da ga upoznam, rekao sam mu jednom: 'Đole, ja sam sasvim sigurno barem sto puta više od tebe otpevao svaku tvoju pesmu', i to je sigurno tako. Tako da, hvala mu na svemu - jedva je smogao snage da izjavi Dugalić i ujedno se ovim rečima oprosti od legendarnog kantautora.

Đorđe Balašević, umetnik i čovek velikog srca za kojim tuguje cela bivša Jugoslavija i koji je ostavio neizbirisiv trag u svima nama, preminuo je 19. februara u 68. godini u Kliničkom centru Vojvodina u Novom Sadu, gde je primljen zbog upale pluća.

Sahranjen je u nedelju, 21. februara, na Gradskom groblju u Novom Sadu, u krugu porodice i najbližih prijatelja, a na večni počinak ispratili su ga tamburaši uz omiljenu pesmu "Olivera".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!