PANONSKI mornar, Đorđe Balašević kako su ga mnogi zvali preminuo je 19.2.2021.godine. Od tog dana od Srbije do Amerike preko cele bivše Jugoslavije, mnogi fanovi njegovog lika i dela na razne načine su mu odali počast.

Komentari (34)

Miki Zg

22.02.2021. 20:21

Bio sam na jednom koncertu u ZG ,pokoj mu dušu ,ali je bio u kolu srpskog hegemonizma'? od 1980 .god. kada je skladao pjesme ,kako su tu srbofobiju širili od 45-91 .do sada mrzitelji svega srpskog !Izvinite zbog istine !

Doris

22.02.2021. 20:27

Veljko je u pravu! Nisam uopšte obožavalac ovog Veljka, ali ovaj put je potpuno u pravu. Balaševića prevenstveno obožavaju autošovinisti. Sjetite se njegovih pjesama i psovanja o ljudima koji su naseljavali Vojvodinu, sjetite se njegove podrške "Oluji".

Miki Zg

23.02.2021. 17:25

@Doris - Autošovinizam je odlika Srba u eks YU .U Srbiji ima vrlo malo Srba ,što je pričao pre 50 god. moj ujak ,graditelj pruge BG-Bar,radio u CIP-u i na terenu Milan Malj....ć .Predvidio još tada što će se desiti Srbima u eks YU ,na Kosovu i Metohiji ( sve po Hegelu ) !

PetarNS

23.02.2021. 19:22

@Doris - "...Hegemonizam?... " Pa možda tipa "Ne lomite bagrenje" i još koješta... Pre toga "Titoizam" sa "Ralunajte na nas" i "Tri pusam video Tita"... Daklem režomski pevc, sve dok nije dobio poziv za u "rezervu" s poćetka ratova. E, onda je zbrisao i odjednom se setio očevog starog prezimena i uzeo mađarsko državljanstvo. Po majci doduše ima i hrvatsko državljanstvo. Sve u svemu ode cirkus iz Novog Sada...

Dok je nama nas

26.02.2021. 22:02

@PetarNS - Kada budete pismeni, (sto se ovde moze videti da niste), takodje elokventni da pricate ovo sto pricate, tada mozete dici dva prsta i pricati u svoje ime o coveku koji je obelezio jednu eru.

Gvuk

23.02.2021. 01:34

Nek počiva u miru. Veliki pesnik, kantautor i solidan muzičar. Odajem mu poštu za to svakako i žao mi ga je kao i svakog čoveka. Ne mogu da mu oprostim podilaženje hrvatskoj publici na račun naroda kome je polovično pripadao i sa kojim je živeo. A ti Miki majstore ne lupetaj. Ali moramo jednom da podvučemo crtu, svako ima pravo da se opredeljuje ali isto tako svako ima pravo na svoje mišljenje i ne možemo mrzeti i osuđivati nekog što misli i doživljava stvari drugačije od nas.

Veljko

23.02.2021. 06:05

Pa jeste iskrivljena verzija Hrvatskog ,zato što obadva jezika imaju isto poreklo Slovensko.u suštini svi jezici na svetu su iskrivljena verzija nekog drugog jer svi isto potiču od jednog.Kao što je i svaki rat bratoubilački jer svi ljudi potiču od iste krvi.

Lektira

23.02.2021. 07:28

Veljko bi trebao da pazi šta priča i kako se ponaša, ne treba mali Željko sutra da ga se stidi kao što on treba da se stidi svog oca. Treba da začepi kad je u pitanju čovek, koji je jedini posle Tita ujedinio Jugoslaviju- i to ljubavlju i skromnošću.

micko

23.02.2021. 07:38

Sve je na mestu .... baš sve ... A sad što smo mi već školovani za autošoviniste i petokolonaše onda to osuđujemo i težimo nekom mundializmu ...

Daca

23.02.2021. 10:31

Đole bio neko kome je majka Hrvatica, otac Srbin, žena Srpkinja. Da li je to dokaz da mrzi Srbe??? Ako je iz sprdnje rekao da priča maternji hrvatski, to je zato jer mu je majka Hrvatica. Đole je bio jugonostalgičar, to je dokazao svojim hitom "Računajte na nas". Nije Veljko više Srbin od mene. Moji koreni su sa Velebita, rođena sam tamo. Naučila sam da ne mrzim, da delim ljude na dobre i loše. A Đole, on se sprdao sa ostrašćenostima na obe strane. Teško je to razumeti?

Spasojevic

23.02.2021. 11:14

Bravo bre srbine , ti , kao i tvoj otac nekada - sa puskom , naravno , retki ste sto " branite" srpstvo jer drugi su svi su u zabludi , ne vide stvarnost kao ti .Imam osecaj da ces uskoro uci u politiku posto se sve vise eksponiras ...krv nije voda .A izdajnika ima previse , pa neko , kao TI npr., treba da ih otkriva i "izvodi" na pravi put...slicno kao i tatko ti ...

Mime Nikolić

23.02.2021. 11:29

Veljko je sasvim u pravu. Šale i sprdnje na račun srpskog jezika, koje je pomenuti Đorđe Balašević izrekao javno na koncertu u Zagrebu, ne mogu mu služiti na čast, ma koliko on bio dobar "pevač" ili recitator. Moje simpatije prema njemu, koje su postojale, apsolutno su se ugasile, nakon te amoralne "šale", posebno što su izrečene pred pripadnicima naroda, koji prema Srbima, gotovo svakodnevno iskazuju neskriveni animozitet !!!

Istina nikoga ne može da vređa

23.02.2021. 13:20

Зашто је вређање Ђолета ако еј казао истину коју је певач рекао ад "говори хрватским језиком, али варијантом исскавреног хрватског тзв. српским језиком". Истиан не може никоаг да врееђа, јер је ситиан један од Божјих захтева.

Dusan

23.02.2021. 17:47

A ko si ti da uopste komentarises velikoG Djoleta Bolje cuti ili jos bolje kometarisi svog oca , svoju majku ako imas nesto lepo , nesto ponosno da kazes o njima a i o sebi Ko si ti uopste da komtarises ovakvog pesnika , pisca , muzicara , a pre svega coveka kao sto je Djole Balasevic

Veljko je u pravu

23.02.2021. 19:31

Sve je tacno rekao. Nije u redu spominjati mu oca tek tako....Veljko polako postaje sve bolji i bolji lik....Nadamo se da cemo jos dugo gledati njegove cuvene boks meceve.Sad mi je jos i simpatičan.

Jadno

24.02.2021. 12:41

Njegov otac je bio jedno nesretno bice, tadasnji Velja Nevolja, koga je drzava koristila za razne "poslove", a onda je sve poslo naopako zbog politicara jer su svi zeleli sve, a narod pripremili za patriJotizam i da uludo gine. Kad vise nije bio potreban, zavrsio je kako je zavrsio. I sad imamo njegovog sina, nista manje nesretnog, koji naravno nema ni snage, ni obrazovanje, ni okruzenje koji bi mu pomogli da sve to razume, pa se koprca ko macka u dzaku. Buducnost ce pokazati ima li nade i za Veljka i za nas.

Miljana

24.02.2021. 14:38

Ti momak ne razmišljaš uopšte. Pa to je nešto najsjajnije što je mogao neko pred hrvatskim auditorijumom da izjavi. To da slabo zna hrvatski, on govori " neku iskrivljenu verziju hrvatskog, takozvani srpski". Bravo za Djoleta! Znaš, momak, u govoru nekaš deta "...", Zato pažljivi slušalac to može da odredi sam. Nije se on uvlačio, ni dodvoravao Hrvatima, on se time zezao na njihov račun, a ne na naš! Da je drugačije, on bi govorio hrvatski i tamo i ovde. Kad slušaš sve one velikosrbe iz BiH i Crne Gore, koji ovde decenijama žive i zakovrću u govoru, govore njihovim jezikom i narečjem, ne znaju srpski, zar ti to ne para uši? A našim Srbima, koji imaju dijalekt, govor iz delova Srbije u kojima su rodjeni i odrastali se isti ti i neki drugi smeju kako govore, seljacima ih nazivaju. Te podsmešljivce treba kritikovati, žestoko. Ma, izbaciti iz Srbije. A to pevanje pred Oluju, koncerti se zakazuju mnogo unapred, ne danas za sutra. I kako je on mogao znati šta Hrvati spremaju? On se odgovorno pojavio u zakazanom terminu i odradio svoj posao, za koji je bio plaćen. Sve što se desilo posle toga, narednih dana, nema veze s njim. Žena, troje dece, oni slobodni umetnici... Treba od nečeg živeti. On je, inače, mešanac. I ti si mešanac. Želite valjda da su sve strane, od kojih potičete, u skladu, da se poštuju, žive u miru. Trudite se i da pomirite nesložnu familiju, čak i iste nacionalnosti. Imao je i bolesno dete, trebalo je iskeširati za islekove, operacije ... Nema mesta osudi, ni kritici. Djole je velika lafčina bio, dobar muž, otac, pevač, autor pesama i proze, Čovek, pre svega.