SREĆA SE ZOVE VLAHOVIĆ: Novi centarfor Juventusa već na debiju oduševio navijače, novinare i stručnjake u Italiji

N. I.

08. 02. 2022. u 09:00

DA neko pita čelnike Juventusa vrlo prosto: šta ste čekali do sada, odgovor bi stao u ime i prezime - Dušana Vlahovića!

СРЕЋА СЕ ЗОВЕ ВЛАХОВИЋ: Нови центарфор Јувентуса већ на дебију одушевио навијаче, новинаре и стручњаке у Италији

FOTO: AP/Tanjug

Pre samo 12 dana ovaj momak se probudio u Firenci kao navijač "viole", istog jutra je uveliko dobijao čestitke za 22. rođendan, a nekoliko sati kasnije je već bio u Torinu na lekarskim pregledima i potpisu četvoroipogodišnjeg ugovora za Juventus.

A u nedelju uveče je mladi Zemunac debitovao u crno-belom dresu sa brojem sedam na leđima i u 13. minutu postigao debitantski gol protiv Verone (2:0). I to kakav gol... Sve breme i težinu koje nosi ta "sedmica" najbolje znaju da izmere navijači Juventusa. Do pre samo pet meseci gledali su Kristijana Ronalda u toj crno-beloj majici, a preksinoć je u uvodu utakmice Vlahović načeo rivala i u maglovitoj torinskoj noći simbolično najavio da će izgleda da se raziđu oblaci nad slavnim klubom, koji je prvi deo sezone odigrao ispod renomea najtrofejnijeg u Italiji.

Dušan Vlahović i samo Dušan Vlahović. Apsolutno svi najtiražniji dnevni sportski listovi na Apeninima juče su svoje naslovne strane "okitili" slikama i naslovima o 22-godišnjem reprezentativcu Srbije.

- Bilo je veoma važno da pobedimo u ovom meču, jer je posle reprezentativne pauze najteže, posebno psihološki. Imali smo pravi pristup od početka i uradili smo važnu stvar, a to je pobeda. Moram da se zahvalim svojim saigračima i treneru što su mi toliko pomogli u poslednjih nekoliko dana. I ja pokušavam da što pre shvatim kako stvari ovde funkcionišu. Dajem sve od sebe - bile su prve Vlahovićeve reči za italijanske medije odmah posle utamice sa Veronom.

Najuticajniji sportski dnevnik "Gazeta delo sport" se malo poigralo rečima, pa je u naslov "Alegrija Vlahović" (Sreća je Vlahović) stavilo i izmenjenu verziju prezimena trenera crno-belih Masimilijana Alegrija. A upravo je ovaj stručnjak na vrlo simboličan način spustio loptu na zemlju posle utakmice u kojoj je Vlahović brojnim potezima već "kupio" navijače svog novog kluba. Možda njih, ali ne i Alegrija.

- Vlahović će morati da popravi nekoliko stvari u svojoj igri. Tu pre svega mislim na konkretnije ulaze u duele i oslobađanje od čuvara, ali i da unapredi igru desnom nogom - bio je konkretan, neočekivano kritičan, ali i iskren Alegri.

HVALOSPEVI Naslovnica "Gazete"/Printskrin - Gazeta delo sport

Ni to nije omelo italijanske novinare, sklone senzacionalizmu, da naslovima "Vlahović probudio Juve", "Juveova nova snaga" i već pomenuti "Živeo Vlahović", ožive priču o klubu koji je do pre nekoliko nedelja bio na poziciji na tabeli koja nije vodila - nikuda.

Sada je na četvrtom mestu na tabeli Serije A, koje vodi pravo u - Ligu šampiona.

- Napadaču je najvažnije da postigne gol, ali želim da unapredim svoju igru, da se "otresem" defanzivaca, da pomognem timu koliko god je to moguće. Trener mi je rekao da ostanem smiren, da ne budem nervozan i da će biti sve u redu. Ovde sam ipak da dam doprinos timu, ići ćemo korak po korak i videti kako će se sezona razvijati - zaključio je Vlahović.


DUŠAN 12,5, KRISTIJANO 320

KONSTANTNO upoređujući Kristijana Ronalda i Dušana Vlahovića, navijači u Italiji su skrenuli pažnju na podatak da je Portugalac svoj prvi gol za crno-bele postigao posle punih 320 minuta čekanja (16. 9. 2018. protiv Sasuola). Vlahoviću je za prvenac trebalo samo 12 i po minuta na meču sa Veronom.

TRKA SA IMOBILEOM ZA PRVOG STRELCA

VEĆ za dva dana Vlahović će imati novu priliku za dokazivanjem na meču četvrtfinala Kupa Italije, koji Juventus igra opet na svom stadionu protiv Sasuola (četvrtak, 21.00).

Što se tiče Serije A, tu srpski golgeter vodi trku za prvo mesto sa Čirom Imobileom iz Lacija (po 18 golova).

BONUS VIDEO: ČEKA NAS PAKLENI FEBRUAR: Trener Partizana Stanojević o nastavku sezone

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!