NEMA BRIGE U FSS: FIFA neće uvoditi privremene mere u našu kuću fudbala

Nedeljko Iljukić

06. 02. 2023. u 19:20

FUDBALSKI savez Srbije skoro dve godine nema predsednika i to je jedini "trn u oku" svetske i evropske kuće fudbala. Da je baš tolika briga i u našoj fudbalskoj organizaciji, odavno bi bio postavljen zvanični naslednik Slaviše Kokeze. Ovaj čovek je još 22. marta 2021. godine podneo neopozivu ostavku na svoju funkciju, usled političkih i drugij pritisaka, zbog navodnog sumnjivog poslovanja.

НЕМА БРИГЕ У ФСС: ФИФА неће уводити привремене мере у нашу кућу фудбала

FOTO: N. Paraušić

Evo, skoro će pune dve godine, a na Terazijama 35 u kabinetu predsednika ne sedi predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Kratko vreme posle Kokeze je funkciju vršioca dužnosti obavljao Marko Pantelić, a više od godinu na dana fudbalsku Srbiju kod kuće i u svetu reprezentuje zamenik predsednika Nenad Bjeković.

Neposredno pred polazak na Mundijal pokušan je njegov izbor na mesto predsednika, ali je klasičnim fudbalskim pučom iz tri centra očigledne moći (Subotica, Niš i Beograd) taj izbor onemogućen 31.oktobra prošle godine, pošto se na pominjanje Bjekovićevog imena pretilo čak i "navijačkim neredima na ulicama Beograda"...

Bilo kako bilo, poslednjih dana su sve glasnije spekulacije o tme kako će FIFA da uvede takozvane privremene mere u FSS, postavljanjem svojih ljudi na rukovodeće pozicije. Ova ideja je javila pre tri meseca, kada je postalo jasno da se nešto iza kulica dešava sa Skupštinom FSS i "disciplinovanjem" delegata iz FS Vojvodine i Istočne Srbije. Međutim, prema saznanjima "Novosti" FIFA nema nikakve ingerencije u ovakvim slučajevima bez jasnog signala matične, kontinentalne centrale, odnosno UEFA.

Evropske kuća fudbala i njen predsednik, Slovenac Aleksander Čeferin su nedavnom posetom Beogradu u sklopu međunarodne manifestacije "Sportske igre mladih", čiji je i prvi ambasador, u neformalnm razgovorima sa čelnicima FSS i države, jasno stavio do znanja da izborni proces mora da se dovede do kraja, uz maksimalno poštovanje Statuta FSS koji je skoro do detalja usklađen s anajvišim aktom UEFA i FIFA. Prema tome, apsolutmo je nemoguće uvođenje takozvanih privremenih mera u FSS, jer nisu utvrđene nikakve nepravilnosti u radu našeg saveza, a FIFA ne može da ih uvede bez detaljnih konsultacija sa UEFA.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)