KOLUBARA POMERA START SUPERLIGE? Sud u Lozani u četvrtak odlučuje o sudbini nacionalnog prvenstva

Tanjug

25. 07. 2023. u 12:50

Početak takmičenja u fudbalskoj Super ligi Srbije ponovo bi mogao da bude odložen, pošto je Kolubara tražila odlaganje pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS), nakon što ju je Fudbalski savez Srbije izbacio iz elitnog ranga. Kako je danas preneo Sport klub, CAS će u četvrtak u Lozani odlučiti o pomeranju početka takmičenja.

КОЛУБАРА ПОМЕРА СТАРТ СУПЕРЛИГЕ? Суд у Лозани у четвртак одлучује о судбини националног првенства

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbalski savez Srbije je u ponedeljak oduzeo licencu Kolubari zbog kršenja etičkih propisa i dostavljanja lažnih podataka u postupku za licenciranje, jer nema direktora, odnosno generalnog sekretara i jer ima 90 stolica manje od obaveznih 2.000.

"Na zahtev advokatskog tima Kolubare za uvođenje privremene mere, posle izbacivanja lazarevačkog kluba iz superligaškog društva, CAS je brzo reagovao. Iz Lozane je jutros stigla potvrda da će Sud za sportsku arbitražu, po hitnom postupku, u četvrtak odlučivati po zahtevu iz Lazarevca. Do srede, u 16 časova, obe strane dužne su da se izjasne o kompletnom slučaju", naveo je Sport klub.

Klubu iz Lazarevca je oduzeta licenca, što je prvi put u istoriji da Fudbalski savez to učini za elitni rang.

"Lazarevčani nisu izbačeni u Srpsku ligu, kako su preneli skoro svi ovdašnji mediji. O sudbini i mestu Kolubare u narednoj sezoni odlučivaće Disciplinska i etička komisija FSS, početkom avgusta", naveo je Sport klub.

Kolubara je izbačena i iz Zajednice Super i Prve lige Srbije, izbrisana je iz članstva zbog kršenja statuta udruženja klubova. Odluka o tome trebalo bi da bude otkucana tokom utorka, dodaje se na portalu Sport kluba.

Sezona u Super ligi trebalo je da počne prošlog vikenda, ali se čekala odluka CAS u vezi sa oduzimanjem bodova Kolubari, pa je početak takmičenja pomeren za sedam dana, odnosno liga bi trebalo da počne ovog vikenda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave