"SLUČAJNO" GA UBILI?! Najnovije informacije iz istrage i suđenja navijačima Dinama iz Zagreba za ubistvo Grka u Atini

Novosti online

09. 08. 2023. u 22:15

Navijač atinskog AEK-a Mihalis Kacuris (29) ubijen je u ponedeljak uveče nakon jezivih sukoba na ulicama grčke prestonice u sukobu huligana zagrebačkog Dinama i domaćeg kluba, a u sredu je počelo suđenje uhapšenima.

СЛУЧАЈНО ГА УБИЛИ?! Најновије информације из истраге и суђења навијачима Динама из Загреба за убиство Грка у Атини

FOTO: Tanjug/AP

Poodsetimo, iako je bilo odlučeno od strane evropske kuće fudbala (UEFA) da se meč odigra bez gostujućih navijača, Zagrepčani su uspeli da dođu do Grčke, započeli su i tuču a u njoj je jedan Grk izgubio život, dok se trinaestogodišnja devojčica usled zadobijenih povreda nalazila u kritičnom stanju.

Za sada su ukupno 104 osobe uhapšene ovim povodom, a protiv njih je podignuta optužnica koja ih tereti za četiri krivična dela i sedam prekršaja.

U ta krivična dela spadaju: 

1) udruživanje u zločinačku organizaciju

2) ubistvo iz nehata (postoje i teži oblici ubistva, od onog na na svirep ili podmukao način, preko ubistva pri izvršenju krivičnog dela razbojništva ili razbojničke krađe, do ubistva iz tzv. niskih pobuda, ili ubistva deteta ili bremenite žene)

3) izazivanje eksplozije

4) posedovanje eksplozivnih sredstava

U prekršaje za koje su privedeni optuženi spadaju narušavanje javnog reda i mira, nanošenje teških telesnih povreda - i pokušaj i sprovođenje u delo - u saizvršenjeu sa drugima, uništavanje tuđe imovine, kršenje propisa vezanih za nasilničko ponašanje u vezi sa sportskim priredbama, ali i neovlašćeno nošenje vatrenog oružja, upotreba oružja i posedovanje pirotehničkih sredstava.

"Glavni" nož još nije pronađen, mnogi drugi jesu

Grčki mediji javljaju i dve važne stvari vezane za ubistvo 29-godišnjeg navijača AEKA.

Najpre, da još uvek nije pronađen nož kojim je ubistvo počinjeno, ali su pronađeni drugi noževi koji su postali deo istrage, te - optužnica za ubistvo iz nehata još uvek nije postala "lična", odnosno nije imenovan glavni optuženi. 

Analiza oduzetih mobilnih telefona, ali i genetskih materijala

Atinske novine dodaju da policija pregleda tri stvari:

1) snimke, kako bi utvrdila ko je izvršio ubistvo,

2) genetski materijali, kako bi se otkrilo ko je šta od oružja koristio

3) mobilne telefone, kako bi se utvrdila povezanost uhapšenih ali i eventualna saradnja sa, kako to grčki mediji nazivaju, "domaćim saradnicima", što se najverovatnije odnosi na dobre odnose koje zagrebački Bed blu bojsi imaju sa navijačima atinskog Panatinaikosa, za koje se misli da su takođe učestvovali u sukobu, na strani hrvatskih huligana.

Podsetimo, za sada je UEFA samo donela odluku da se odigravanje susreta - pomeri, nijedna kazna nije izrečena.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!