PIKSI SAOPŠTIO SPISAK: Ovo su reprezentativci Srbije na koje selektor računa u septembarskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Novosti online

22. 08. 2023. u 10:10

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je širi spisak fudbalera na koje računa u septembarskim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

ПИКСИ САОПШТИО СПИСАК: Ово су репрезентативци Србије на које селектор рачуна у септембарским квалификацијама за Европско првенство

FOTO: FSS

Srbija će 7. septembra biti domaćin Mađarskoj u Beogradu, dok tri dana kasnije gostuje Litvaniji u Kaunasu.

Na spisku se nalazi i jedan debitant Petar Ratkov, pozive su dobili i povratnici golman Boris Radunović i vezista Mijat Gaćinović, dok je iznenađenje izostanak Darka Lazovića, koji nas je golom u nadoknadi spasao poraza od Bugarske u Razgradu u prethodnom meču.

Ratkov je ovog leta za 5.000.000 evra prešao iz TSC u Salcburg. Mladi napadač je sada nagrađen i pozivom u najjači tim Srbije. Isti je slučaj i sa Radunovićem i Gaćinovićem. 

I stameni čuvar mreže Kaljarija i vezista AEK iza sebe imaju odlične sezone u klubovima, pa ćemo ih ponovo videti u dresu sa državnim grbom.

Sa druge strane, izostanak Lazovića može da čudi. Iskusni krilni igrač je imao bitnu ulogu kod Piksija u proteklom periodu, a pogodak protiv Bugara je spasao orlove prvog poraza u kvalifikacijama.

Kada je reč o ostatku tima, nema iznenađenja. Oprobane snage je Stojković ponovo svrstao na spisak. Tu je i golman Đorđe Petrović, koga čeka veliki transfer u Čelsi.

Konačan spisak selektor će saopštiti 1. septembra, dok će se medijima obratiti na početku priprema, odnosno prvog dana okupljanja, 4. septembra, u SC FSS u Staroj Pazovi.

Podsećanja radi, Srbija je trenutno drugoplasirana u grupi sa sedam bodova, koliko ima i prvoplasirana Mađarska, pa bi taj duel u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“ mogao da odluči i pobednika čitave grupe G kvalifikacija.

Od osamostaljenja Srbija nikada nije igrala na prvenstvu Evrope, a poslednji put se pod imenom Jugoslavija takmičila 2000. godine.

Širi spisak izgleda ovako:

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

OVO JE TUŽAN DAN ZA MENE, SEVILJA JE MOJA LJUBAV Legenda tima odlazi na kraju sezone, od kluba ovo nije očekivao