ZAR OPET? BiH dva puta smenila istog selektora i to iz banalnog razloga

Novosti online

21. 09. 2023. u 19:05

Reprezentacija Bosne i Hercegovine smenila je i drugog selektora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

ЗАР ОПЕТ? БиХ два пута сменила истог селектора и то из баналног разлога

Aleksandar Đorović

Odlaskom Faruka Hadžibegovića selektorsku poziciju popunio je Meho Kodro, koji je nakon mesec dana, odnosno dve odigrane utakmice dobio otkaz.

Kodro je na klupi "zmajeva" imao polovičan učinak. Rezultatom 2:1 savladan je Lihtenštajn, a poraz je upisan na Islandu (1:0) i to golom u poslednjem minutu.

Zanimljivo, Kodro je prvi mandat na klupi selekcije BiH smenjen takođe posle samo utakmice 2008. godine. Tada samo u prijateljskim duelima sa Severnom Makedonijom (2:2) i Japanom (0:3).

Do otkaza je došlo tako što je izgubio poverenje većeg broja članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, iako je bio onih koji su bili za njegov ostanak.

Ipak, kap koja je navodno prelila čašu bila je i to što se Kodro pobunio jer je savez dogovorio prijateljski meč sa Iranom bez njegovog znanja.

Posle šest kola BiH se nalazi na četvrtom mestu kvalifikacione grupe sa isto toliko bodova, odnosno četiri manje od Luksemburga, sedam od Slovačke, a čak 12 od Portugala.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost