SRPSKI TRIO U VRHU: U prvenstvima Rusije, Mađarske i Slovačke vladaju naši treneri

N. Iljukić

07. 10. 2023. u 13:48

ZAHUKTALA su se fudbalska prvenstva širom planete, a trojica srpskih trenera vode glavnu reč u svojim ligama. U Rusiji je lider Vladimir Ivić sa Krasnodarom, u Mađarskoj Dejan Stanković sa Ferencvarošem, dok je u Slovačkoj prvi Ilija Stolica sa Trenčinom.

СРПСКИ ТРИО У ВРХУ: У првенствима Русије, Мађарске и Словачке владају наши тренери

FOTO: Privatna arhiva

U Rusiji neočekivano dominira Krasnodar. Ivić je preporodio ovaj klub i ekipu, koja ni posle deset kola ne zna za poraz. Ima sedam pobeda i tri remija i odmakla je na tabeli čuvenom moskovskom kvartetu, CSKA, Spartak, Dinamo i Lokomotiva, ali i neprikosnovenom Zenitu iz Sankt Peterburga. Ivić u timu ima i našeg internacionalca Mihajla Banjca, koji igra u veznom redu.

ŠAMPIONSKI Vladimir Ivić/FOTO: Profimedia

Na klupi Ferencvaroša je Dejan Stanković, koji je tek nedavno preuzeo ovog mađarskog fudbalskog velikana. Fradi posle sedam kola ima šest pobeda i jedan poraz, a jedan od glavnih aduta na terenu mu je nekadašnji centarfor Zvezde Aleksandar Pešić.

USPESI Dejan Stanković/FOTO: Profimedia

Na klupi slovačkog Trenčina je od ovog leta Ilija Stolica. Posle odlaska iz Partizana, gde je bio saplitan, karijeru je nastavio u Slovačkoj, i trenutno je prvi na tabeli posle devet kola (skor 7 1 1). Bori se vrlo dobro Stolica sa skromnim klupskim budžetom i nalazi se ispred domaćih velikana kao što su Slovan iz Bratislave, Košice, Žilina i ostali... Na terenu ima dvojicu Srba, centarfora Njegoša Kupusovića i defanzivca Lazara Stojsavljevića.

Kada je reč o fudbalerima, u žiži je kapiten Srbije Dušan Tadić, koji je prešao u Fenerbahče. Klub sa Bosfora je odlučio da se vrati na staze slave, angažovao je i zvezdu bosanskog fudbala Edina Džeka, pa ovaj tandem već dominira turskom ligom. Posle sedam kola Fener ima isto toliko pobeda i juri ka tituli.

U Salcburgu, koji je lider u Austriji, je igračka mini-kolonija Srba, Strhinja Pavlović, Petar Ratkov i Aleksa Terzić, koji su važne uzdanice trenera Gerharda Štrubera.

STATISTIKA NEUMOLjIVA

RUSIJA (Ivić)

1. Krasnodar 10 7 3 0 16:3 24

MAĐARSKA (Stanković)

1. Ferencvaroš 7 6 0 1 26:9 18

SLOVAČKA (Stolica)

1. Trenčin 9 7 1 1 19:10 22

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)