"IMAO SAM ODLIČNU EKIPU, PROBLEM JE BIO ŠTO JE BILA - SRPSKA!": Neočekivane reči nekadašnjeg selektora Srbije

Novosti online

08. 11. 2023. u 22:10

LEGENDARNI baskijski trener, Havijer Klemente (73), predvodio je Atletik Bilbao u prvom delu 80-ih do dve titule šampiona Španije i jedne "duple krune". Dok je u karijeri predvodio i reprezentaciju Srbije.

ИМАО САМ ОДЛИЧНУ ЕКИПУ, ПРОБЛЕМ ЈЕ БИО ШТО ЈЕ БИЛА - СРПСКА!: Неочекиване речи некадашњег селектора Србије

FOTO: M. Vukadinović

Trenirao je u karijeri Klemente i Atletiko Madrid, Marsej, Real Sosijedad, Espanjol... Povodom nedavno objavljenog dokumentarca "Klementeova Španija" o zanimljivom periodu kada je predvodio furiju na dva Svetska i jednom Evropskom prvenstvu, a prisetio se i kada je kratak period bio selektor Srbije.

Španac je bio prvi samostalni selektor "orlova" nakon odvajanja od Crne Gore i prvi strani selektor na klupi. Krenulo je sjajno, pobedio je Češku 3:1, a završilo neuspehom u kvalifikacijama za Euro 2008.

EPA-EFE/LUIS TEJIDO ↑ collapse

- Imao sam odličnu ekipu. Ali je problem što je to bila - srpska! Srbi su dobri protiv jakih, a preziru slabije. U kvalifikacijama smo prvo igrali protiv Portugala i Poljske. Niko od njih nas nije pobedio. Ispustili smo bodove protiv Kazahstana. Ali, Srbi su govorili: "Kako možemo igrati protiv ovih, jako su loši". Odigrali smo vrlo dobro, nismo izgubili od jakih, pobedili smo Finsku i izgubili od Belgije, 3:2. Zbog meča sa Kazahstanom smo eliminisani. To su vam Srbi, rekao je Klemente.  

Španac je potom otkrio bizaran način na koji je putovao od Bilbaa do Beograda.

- Taksijem sam putovao. Pao sam sa bicikla i slomio četiri rebra i ključnu kost. Rebra su mi probila pluća. Nisam mogao da putujem avionom. Zato sam prešao 2500 kilometara taksijem uz pomoć jastuka. Mislim da me je to koštalo 60.000 (oko 360 evra), otkrio je Klemente.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave