HAOS U GRUPI GDE JE SRBIJA! Bugarska službenim rezultatom gubi utakmicu, šta to znači za Piksijeve orlove...

Novosti online

13. 11. 2023. u 11:02

Reprezentaciji Mađarske dovoljan je bod u Bugarskoj, u pretposlednjem kolu kvalifikacija, pa da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo. Ipak, kako stvari stoje, postoje šanse da pobede sa 3:0, a da i ne istrče na teren.

ХАОС У ГРУПИ ГДЕ ЈЕ СРБИЈА! Бугарска службеним резултатом губи утакмицу, шта то значи за Пиксијеве орлове...

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Naime, Fudbalski savez Bugarske je naprasno pre desetak dana doneo odluku da utakmicu sa Mađarskom preseli iz Sofije u Plovdiv. I tu je nastao haos.

Vlasnik firme koja izvodi radove na stadionu Boteva u Plovdivu poslao je pismo gradonačelniku u kojem se oštro protivi odigravanju utakmice na tom zdanju, jer se na njemu još izvodi rekonstrukcija nekih delova i, kako je napisao, nije bezbedno da se na njemu igraju utakmice. Zbog toga je i prvi čovek Plovdiva odbio da potpiše saglasnost da se meč Bugarska‒Mađarska igra na tom stadionu.

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

 

I to je dovelo do potpunog haosa, jer Fudbalski savez Bugarske drugo rešenje nema i poručuje: ili će se igrati u Plovdivu ili se neće igrati nigde, pa će se utakmica registrovati rezultatom 3:0 za Mađarsku. Uz prateće kazne koje bi potom usledile.

FS Bugarske tvrdi da je odluku o izmeštanju meča iz Sofije u Plovdiv donela UEFA, dok iz grada koji bi trebalo da bude domaćin utakmice uzvraćaju tvrdnjom da su prekasno dobili dopis o svemu tome i da nema vremena da se stadion dovede u stanje koje bi bilo prihvatljivo za odigravanje takvog meča.

To puno ne bi trebalo da ima uticaja na izabranike Dragana Stojkovića Piksija. Srbiji, teoretski, u poslednjem meču sa Bugarskom nedostaje bod za garantovan plasman u Nemačku 2024. U slučaju da Crna Gora ne pobedi Litvaniju i Mađarsku, reprezentativci Srbije obezbediće automatski učešće na kontinentalnoj smotri, bez obzira na rezultat meča sa Bugarima.

Poslednja utakmica, na putu na evropskom takmičenju, zakazana je za nedelju, 19. novembar. Utakmicu u Leskovcu, za sada, moći će da prate samo deca do 14 godina. Fudbalski savez Srbije žalio se UEFA na kaznu posle utakmice sa Crnom Gorom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave