SRBIJA DESETKOVANA PROTIV BUGARSKE! Piksi poručio: "Da čekamo ispred bolnice svako Srpče koje se rodi"

Novosti online

13. 11. 2023. u 12:34

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković obratio se javnosti pred ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

СРБИЈА ДЕСЕТКОВАНА ПРОТИВ БУГАРСКЕ! Пикси поручио: Да чекамо испред болнице свако Српче које се роди

FOTO: AP/Tanjug

Orlovi će 19. novembra u Leskovcu igrati protiv Bugarske, a ishod tog meča mogao bi da bude odlučujući u trci za plasman na šampionat starog kontinenta koji će 2024. godine biti održan u Nemačkoj.

- Neće svi igrači biti ovde, iz opravdanih razloga. Lazović je povređen, kao i Sergej. Njega čeka pauza četiri nedelje. Iz opravdanih razloga neće biti sa nama. Gaćinović isto odsustvuje. Babić ima upalu grla i neće dolaziti na okupljanje. Ako bude bio bolje, on će se priključiti u sredu ekipi. Neće biti na raspolaganju za Belgiju. Ne želimo da rizikujemo. Znate i takođe da naša mlada reprezentacija ima ciklus ozbiljnih i važnih utakmica, iz tog razloga u razgovoru sa Drulovićem i uopšte u interesu srpskog fudbala, odlučili smo se da neke igrače pošaljemo, one koji imaju pravo, to su Mitrović, Ilić, Lučić i Ratkov. Sva četvorica će biti prekomandovana u mladi tim i to je u principu to. Ove ostale očekujem danas da dođu i da budu na raspolaganju. Imamo veoma tešku utakmicu, sa jednim izuzetno jakim timom kao što je Belgija - rekao je Dragan Stojković.

U najgorem scenariju, našoj reprezentaciji biće potreban samo jedan bod na toj utakmici, a do toga će doći ukoliko Crna Gora pobedi Litvaniju u Podgorici i Mađarsku u Budimpešti. U slučaju da Crna Gora ne osvoji šest bodova na te dve utakmice, orlovi bi, bez obzira na rezultat susreta u Leskovcu, imali siguran plasman na Evropsko prvenstvo, prvi put još od 2000. godine.

Pre susreta sa komšijama, našu reprezentaciju u sredu, 15. novembra, očekuje prijateljska utakmica u Briselu protiv Belgije.

- Jaki su u tom ofanzivnom delu, da ne nabrajam sva ta imena koja igraju tamo. Možda dolaze u jednom momentu, delikatnom, s obzirom na to da je naš najveći fokus na utakmici s Bugarskom, s tim u vezi, naravno da ćemo podeliti minutažu, što se Brisela tiče i ono što je najvažnije, to je da odigramo najbolje što možemo, koliko god mi bili u Briselu, naše misli će biti u Leskovcu. Očekujem tešku proveru, jer je Belgija izuzetno jak protivnik, ali na nama je da odigramo najbolje moguće.

FOTO: M. Vukadinović

 

Bugarska je promenila selektora, nije tu više Mladen Krstajić.

- Ne menja ništa, mi znamo cilj i želimo da ga ostvarimo. Ovakvu šansu ne smemo da propustimo. Taj meč se igra na domaćem terenu i uz sav respekt prema Bugarima, imamo dovoljno pameti, motivacije, kvaliteta i svega što treba da ima jedan tim. Sve je u našim rukama i mi sami o sebi odlučujemo. Mi delimo našu sudbinu. Verujem da će tako i biti. Promenili su selektora, ali ne igra. Još nisam video nekog da je ušao i igrao, tako da ne verujem da će imati tu privilegiju. Ne menja se ništa, hoćemo da odvedemo Srbiju na Evropsko prvenstvo i time sam okupiran - naglasio je Piksi.

Na pitanje da li je ponosan što će kao i igrač i selektor biti deo kontinentalne smotre takmičenja, Piski je imao spreman odgovor. 

 - Da li sam ponosniji šta sam uradio kao fudbaler ili selektor? Kada budemo završili ove kvalifikacije i kada dovedemo tim do EP, naravno da ću biti ponosan. Kako na igrače, tako i na FSS, moj tim... Neću pripisati taj uspeh sebi, neko sam ko je vrlo racionalan i ne kitim se tuđim perjem, meni će biti privatna satisfakcija da ljude koje vodim i koje učim i koje motivišem, da oni naprave taj iskorak i odu na EP koje se dugo čeka - rekao je Piksi i dodao da ima vremena do toga i ne želi da priča unapred.

- Ne verujem da postoji neko ko ne bi voleo da vidi Srbiju na EP. Da ih ima, to bi bilo pogubno. Hoćemo da budemo pozitivni i donesemo srpskom fudbalu uspeh.

Selektor Srbije je govorio i o kazni UEFA.

- Koliko puta treba da budemo kažnjeni da bi nam došlo iz... u glavu? Da se nauči više, da dođemo pameti, da igramo u normalnom ambijentu i ne budemo stalno pod kaznama i trpimo kritike. Ja ne znam što se to dešava, fudbal je praznik i radost, nešto mnogo lepo, zašto to radimo? Podrška sa tribina je mnogo važna, lepo je što će doći deca, ali dajte da i mi odigramo u normalnim uslovima. Ovo sve ne znam kako da objasnim. Valjda će ovo biti poslednja opomena da ne budemo više kažnjavani - kazao je Piksi.

Foto: FK Bajern Minhen

 

Aleksandar Pavlović, fudbaler Bajerna, dete rođeno u Minhenu rado bi svi videli u dresu Srbije.

-  Od njega zavisi, što se nas tiče - mi smo spremni da izađemo u susret. Želimo svakom detetu našem da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao u "A" tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko Srpče, da ga iz bolnice rezervišemo. Ti svi momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa onda A reprezentacija. Sem ako si čudo pa sa 17 u A tim, kao Pele. Što se nas tiče, mi smo otvoreni kao što se tiče Ugrinića. Sačekali su i nikakav problem. Nije da mi nismo hteli, ponudili, ali odlučili su drugačije i sve najbolje. Nije nikakav problem. Tako da Pavlović ima potencijal ako je potpisao sa Bajernom, ali na njemu je da se pokazuje i dokazuje, da li će igrati i pratimo. Pratimo i još dosta njih, ali ne bih da pominjem i da dobiju publicitet i da se koriste te stvari. U tim stvarima ima dosta neiskrenosti. Vama medijima se kaže jedno, a radi se drugo. Ne mislim sa naše strane. Sve što sam rekao, stojim iza toga, ali sa druge strane mislim da postoji dosta neiskrenosti. Koristi se situacija, momenat, ovi su me zvali i kao ako nećete, idem tamo. I obrnuto. To je igra.

FOTO: M. Vukadinović

 

Na kraju je Piksi otkrio da li Srbija treba da strepi o tome da li će biti i dalje selektor Srbije.

- Nema potrebe da se boji iko, moj ugovor traje do kraja ove godine, u slučaju da se kvalifikujemo - automatski se produžava do kraja Evropskog prvenstva. Nisam pričao o ugovoru, nije momenat za to, ne treba niko da brine što se toga tiče - rekao je Piksi o ugovoru.

- Nadam se da ću voditi Srbiju na EP. Ja sam od 1. januara slobodan agent, što mi dozvoljavaju FIFA pravila. Postoji li mogućnost da obavljam dve funkcije? To ne bih sebi dozvolio, to je neozbiljno. Šest meseci pre isteka ugovora možete da pričate s kim želite. Tu nema niko prava da se ljuti. Ja ne kažem da ću pričati, samo kažem da je to opcija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave