BIO JE JUNAK SRBIJE, A SAD: Radnički iz Niša doveo evropskog šampiona - bivšeg igrača Zvezde i PSV-a

Novosti online

08. 01. 2024. u 22:00

Srpski fudbaler Andrija Luković potpisao je danas za niški Radnički, potvđeno je klupskim saopštenjem.

БИО ЈЕ ЈУНАК СРБИЈЕ, А САД: Раднички из Ниша довео европског шампиона - бившег играча Звезде и ПСВ-а

FOTO: AP

Vezista rođen 1994. godine, sa bogatim internacionalnim iskustvom, na Čair je došao iz azerbejdžanske Zire, sa kojom je nedavno raskinuo ugovor.

Andrija Luković / FOTO: FK Radnički Niš

Luković je ponikao u Radu, gde je posle partija u mlađim selekcijama zaigrao i u seniorskom timu. Usledili su transferi u holandski PSV, Crvenu zvezdu, pa Voždovac, u kome je na 59 utakmica postigao 16 golova i zabeležio šest asistencija. Usledio je transfer u poljski Rakov, pa selidba u Portugaliju gde je nastupao za tamošnje superligaše – Famalikao i Belenenseš. Prethodnu sezonu odigrao je u ekipi Zira iz Azerbejdžana.

Svojevremeno je igrao za sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, a bio je član i zlatne generacije omladinske reprezentacije Srbije, koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2013. godine. Bio je strelac pobedonosnog pogotka u finalnoj utakmici protiv Francuske.
Luković je treće pojačanje Nišlija za drugi deo sezone, pre njega u klub su stigli Kamerunac Kolins Fai i Semir Smajlagić. 

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave