NAJSKUPLJA SALVETA: Deo fudbalske istorije slavnog Argentinca uskoro na aukciji

Novosti online

01. 02. 2024. u 09:00

DEO fudbalske istorije Barselone i sveta, deo života Lionela Mesija i jedno uramljeno parče salvete uskoro idu na aukciju. Kada je jedan argentinski dečak sa 12 godina shvatio da ga Barselona hoće po svau cenu, još se sušilo mastilo na jednoj salveti iz restorana u najvećem gradu Katalonije. Potpise na tu salvetu, na kojoj su i razna obećanja porodici Mesi stavili su trener Đozep Mingel i tehnički direktor kluba Karles Reksač, kao i menadžer Horasija Gađolija.

НАЈСКУПЉА САЛВЕТА: Део фудбалске историје славног Аргентинца ускоро на аукцији

Foto:AP

Datum na salveti - 14. decembar 2000. godine, pre nego što će mali Lionel da se iz svog Njuel Old Bojsa preseli na "Nou Kamp". I ta salveta posle pune 24 godine odlazi na aukciju, iako su u Barseloni ćeleli da bude jedan od posebih eksponata u njihovom prebogatom muzeju. Prva predložena početna cena - 350.000 evra, a veruje se da će osim mnogih bogatih zaljubljenika u ovakvu vrstu suvenira da se uključi i Barselona. Pa, ko više ponudi...

- Ovo je jedan od najuzbudljivijih predmeta koje sam ikada držao u ruci. Da, u pitanju je obična salveta, ali je ona toliko čuvena, jer je njom obeležen početak karijere Lionela Mesija. Ona je promenila njegov život, a uticala na stvaranje nekih od najveličanstvenijih trenutaka za milijarde ljubitelja fudbala na svetu - rekao je Jan Ehling iz kompanije Bonams koja će uskoro da organizuje ovu javnu licitaciju.

Najsuplji predmeti:

Kartica Miki Mantl (bejzbol) 11.6 miliona evra

Dres Majkla Džordana 9.3 miliona

Dres Dijega Maradone 8,5 miliona

Manifest sa prvih OI 8,1 miliona

set dresova Lea Mesija sa SP 2022. 7,2 miliona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)