BARSELONA SE NE PREDAJE: Katalonci pobedili Alaves, ne odustaju od trke za titulu

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

03. 02. 2024. u 20:48

FUDBALERI Barselone upisali su drugi vezani trijumf u La Ligi pošto su u 23. kolu kao gosti pobedili Alaves sa 3:1 i tako rivalima poslali poruku da ne odustaju od trke za titulu.

БАРСЕЛОНА СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Каталонци победили Алавес, не одустају од трке за титулу

FOTO: Tanjug/AP

Dugo se čekalo na gol Roberta Levandovskog van domaćeg terena i postigao ga je ove subote. Odličnu loptu mu je u prostor poslao Ilkaj Gundogdan, a Poljak se sjajno snašao, samo je bocnuo loptu preko Antonija Sivere i upisao se u strelce.

To je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu. Drugi deo meča počeo je uraganski. Za šest minuta viđena su dva gola. Najpre je Gundogan povisio na 2:0, a onda je u 51. minutu Samu Omorodion odličnim udarcem glavom matirao Injakija Penju.

Nije taj primljen gol uzdrmao Barselonu, pošto je na scenu stupi Vitor Roke. On je najpre u 63. minutu doneo Kataloncima prednost od 3:1, da bi samo devet minuta kasnije zaradio drugi žuti karton, te su gosti morali da završe utakmicu sa desetoricom na terenu.

Ipak, šampion Španije je uspeo da sačuva vođstvo i koliko-toliko ostane u trci da odbrani titulu.

Barselona je treća na tabeli sa 50 bodova, Đirona je druga sa 55, a na čelu je Real Madrid sa 57. Obe ekipa imaju utakmicu više od Katalonaca.

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)