LIGA ŠAMPIONA: Mbape dokazao da je majstor, agonija Bajerna je nastavljena (VIDEO)

Novosti online

14. 02. 2024. u 22:53

Liga šampiona je nastavljena u sredu, ali ne onoliko spektakularno kao što je to bio slučaj dan ranije.

ЛИГА ШАМПИОНА: Мбапе доказао да је мајстор, агонија Бајерна је настављена (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Prvi mečevi osmine finala odigrani su u utorak, i to uz neke od fantastičnih poteza, kojih nije bilo toliko 24 časa kasnije - Pari Sen Žermen je uz vrlo spretan potez Kilijana Mbapea pobedio ekipu Real Sosijedada sa 2:0, a agonija Bajerna je nastavljena u vidu poraza od Lacija - 1:0.

Mbape našao ključ za senzacionalnu defanzivu

Real Sosijedad je i u Parizu pokazao da nije tek tako imao najbolju odbrnau grupne faze Lige šampiona. Tada je na šest utakmica protiv Intera, Benfike i Salcburga samo dvaput vadio loptu iz sopstvene mreže, a skoro punih sat vremena igre odolevao je napadima "svetaca".

Ipak, spasa nije bilo u 58. minutu.


Tada je Dembele izveo udarac iz ugla, Markinjos leđima prosledio loptu ka daljoj stativi a baš tamo svim čuvarima utekao Mbape, koji je se na dva metra od mete maestralno snašao i loptu poslao pokraj glave golmana Aleka Remira i unutrašnje strane stative (VIDEO).

Grogirana je od tog časa postala ekipa iz San Sebastijana, što su Parižani iskoristili da 13 minuta posle prvog, daju i drugi gol: dodavnje Ruiza iskoristio je Barsola da se probije po levom krilu i, umakavši čuvaru, spretno, slanjem lopte kroz noge golmanu, donese 2:0 PSŽ-u (VIDEO).

Očajan potez skupo koštao Bajern

Bajernu ovih dana baš ne ide. U Nemačkoj je doživeo bolan poraz od lidera Bundeslige, Bajera, a onda je u nokaut fazi elitnog takmičenja video da onoliko ubedljivo osvojeno prvo mesto u grupnoj fazi (16 bodova protiv Kopenhagena (8), Galatasaraja (5) i poslednjeplasiranog Mančester junajteda(4)) nisu dovoljni da se uplaši Lacio koji je imao malo neizvesniju konkurenciju u vidu madridskog Atletika, Fejenorda i Seltika.

Iako su Rimljani u goroj situaciji od Bajerna što se prvenstva tiče (tek su sedmi, sa samo 11 pobeda od 23 odigrana meča u Seriji A), uspeli su da giganta evropskog fudbala spreče da ima šut u okvir gola. Bilo je 16 pokušaja, ali - nijedan precizan.

Sa druge strane, odolevala je odbrana Bavaraca u "večnom gradu" otplike koliko i Sosijedad u "gradu svetlosti", a planove da sačuvaju mrežu pokvario je vrlo nesmotren potez Upamekana.

On je izuzetno oštro startovao u svom kaznenom prostoru u 67. minutu, dobio i crveni karton i skrivio penal, a najstrožu kaznu realizovao je kapiten nebesko-plavih, Ćiro Imobile (VIDEO).

Ćiro Imobile slavi gol za Lacio protiv Bajerna u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

Ako vas fudbal zanima, ono najvažnije u njemu, ali i ono najzanimljivije - pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Raspored i rezultati osmine finala Lige šampiona

Utorak - 13. februar

Kopenhagen - Mančester siti 1:3 (1:2)

(Matson 34 - De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2)

Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)

(Diaz 48)

Sreda, 14. 2.

Lacio - Bajern 1:0 (0:0)

(Imobile 68)

PSŽ - Real Sosijedad 2:0 (0:0)

(Mbape 58, Barsola 71)

Utorak, 20. 2.

Inter - Atletiko Madrid 21.00

PSV - Borusija Dortmund 21.00

Sreda, 21. 2.

Napoli - Barselona 21.00

Porto - Arsenal 21.00

* Revanši 5, 6, 12. i 13. marta.

BONUS VIDEO: "Delije" imale poruku za Rusiju na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!