KAKVA LIGA ŠAMPIONA! Gol iz video-igrice i promašaj(i) za pamćenje (VIDEO)

Novosti online

20. 02. 2024. u 22:56

Liga šampiona je nastavljena u utorak, trećom od četri porcije mečeva osmine finala.

КАКВА ЛИГА ШАМПИОНА! Гол из видео-игрице и промашај(и) за памћење (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Inter i Atletiko Madrid su u Milanu odigrali zanimljivu utakmicu, u kojoj je bilo "svega i svačega", a ne i pogodaka sve do završnice kada su domaći nerazuri došli do 1:1, a PSV i Borusija Dormund su u Ajndhovenu remizirali - tamo rezultat bio 1:1.

Promašaj(i) za pamćenje i presuda na kraju

Ekipa trenera Dijega Simeona je malo iznenadila Inter na početku meča, jer su gosti iz Madrida bili konkretniji i agresivniji, no uspeo je italijanski tim da se oslobodi tog pritiska. I ne samo to.

Lautaro Martinez je posle jednog dobrog šuta sa distance imao i zicer koji je, netipično za njega, promašio i to iz srca šesnaesterca, ali je to ništa naspram onoga što se desilo rezervisti Marku Arnautoviću.

Nakon što je zamenio Markusa Tirama na poluvremenu, zbog povrede prvotimca, Arnautović je u 64. minutu uspeo da promaši ono što niko na stadionu nije mislio da je moguće - bio je sam na uglu peterca i loptu poslao van mete (VIDEO).

Iskupio se u 79. minutu, i to nakon nekoliko izvrsnih odbrana Slovenca Oblaka, koji je pravala mala čuda činio ispred mreže Atletika.

Tada je rezervista Madriđana, Reinaldo, kiksnuo na 35-40 metara od svog gola, Lautaro se stuštio ka Oblaku koji mu je odbranio zicer (jedan od brojnih prokockanih na ovom meču), a na pravom mestu se, na levom krilu, našao Marko Arnautović i postigao gol za pobedu Intera (VIDEO).

Sjajan gol "milionera" nedovoljan za trijumf

U Ajndhovenu, gde je pravdu delio srpski sudija Srđan Jovanović, Borusija je više nego dobro parirala PSV-u, a iako je imala za nijansu manji posed lopte, i nešto manje šuteva (14-9), više ih je uputila gde treba (5-4) i, na kraju krajeva, kući "ponela" rezultat koji joj odgovara.

A do tog gola u gostima, koji sada više ne vredi kao u nekoliko prethodnih decenija, kada je baš to moglo da odluči ako je ukupan rezultat posle 180 minuta izjednačen, došla je na sjajan način.


Kao u video-igrici dodavali su se "milioneri" u 24. minutu, lopta je stigla desno do bivšeg igrača PSV-a, Donjela Malena, a ovaj odlično šutirao, u bliži gornji ugao - 0:1 (VIDEO).

Ipak, zasluženi remi, iako im on nije bio u planu pred početak ovog meča, Holanđani su izborili u 56. minutu. Tada je Mats Humels neoprezno startovao nad Malikom Tilmanom, dosuđen je penal, a realizovao ga je Luk de Jong (VIDEO).

Ako vas fudbal zanima, ono najvažnije u njemu, ali i ono najzanimljivije - pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Raspored i rezultati osmine finala Lige šampiona

Utorak - 13. februar

Kopenhagen - Mančester siti 1:3 (1:2)

(Matson 34 - De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2)

Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)

(Diaz 48)

Sreda, 14. 2.

Lacio - Bajern 1:0 (0:0)

(Imobile 68)

PSŽ - Real Sosijedad 2:0 (0:0)

(Mbape 58, Barsola 71)

Utorak, 20. 2.

Inter - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

(Arnautović 79)

PSV - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

(De Jong 56 pen.  - Malen 24)

Sreda, 21. 2.

Napoli - Barselona 21.00

Porto - Arsenal 21.00

* Revanši 5, 6, 12. i 13. marta.

BONUS VIDEO: "Delije" imale poruku za Rusiju na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!