SILOVANJA, OTMICE, LAŽNI PASOŠI: Alves samo jedan u nizu slavnih fudbalera koji su završili iza rešeta

Đ. S.

27. 02. 2024. u 20:30

VOŽNjA u alkoholisanom stanju, nasilničko ponašanje, seksualni prestupi, lažni pasoši... Sve to su razlozi zbog kojih su mnogi fudbaleri završavali iza rešetaka. Sramotni slučaj Danija Alvesa, koji je u Barseloni osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja, samo je jedan od primera koji pokazuju da su slava i novac ne garantuju lagodan život. I nekada ih upravo te dve stvari nateraju da misle da su iznad zakona.

СИЛОВАЊА, ОТМИЦЕ, ЛАЖНИ ПАСОШИ: Алвес само један у низу славних фудбалера који су завршили иза решета

FOTO: AP/Tanjug

Alves (40) je bacio ljagu na svoje ime, koje se preko 20 godina povezivalo sa sportskim uspesima, juče ga je, posle svega, Barsa izbrisala sa spiska legendi kluba. Brazilcu nije bilo za nauk što se sličnim povodom iza rešetaka nedavno našao i fudbaler Mančester lunajteda Mejson Grinvud, koji je proveo tri noći u zatvoru zbog navodnog premlaćivanja tadašnje devojke. Kada smo već kod "đavola", legenda Džordž Best, takođe je imao problema sa zakonom, a 1984. je proveo 12 nedelja u zatvoru zbog vožnje u alkoholisanom stanju i napada na policajca. Te godine, u ćeliji je bio čak i za Božić.

Mendi robijao nevin 134 dana

SLUČAJ Bendžamina Mendija je drugačiji. Iza rešetaka je bio 134 dana nakon što ga je više žena prijavilo za seksualno uznemiravanje, samo da bi se kasnije dokazalo da je nekadašnji francuski reprezentativac nevin.

Slavni Ronaldinjo ne pamti po lepom 40. rođendan jer ga je proslavio u paragvajskom zatvoru zajedno sa bratom. Tamošnje vlasti su ih uhapsile 2020, jer je utvrđeno da su ušli u zemlju sa lažnim pasošima. A Ronaldinjo k`o Ronaldinjo, i vreme iza rešetaka je iskoristio za zezanje, igranje fudbala sa ostalim zatvorenicima kojima je ulepšao pet meseci zajedničke robije.

Lista fudbalskih zatvorenika, širi se unedogled, a među njima je i Adam Džonson koji je bio lišen slobode šest godina zbog obljube maloletnice. Vožnja u alkoholisanom stanju, stajala je slobode Tonija Adamsa, dok je Rene Igita "zaglavio" sedam meseci zatvora zbog posredovanja u otmici, koju je sproveo Pablo Eskobar.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove