INFANTINO PORUČIO: "Nećemo uvoditi plavi karton"

Novosti online

02. 03. 2024. u 15:25

Prvi čovek FIFE Đani Infantino komentarisao je eventualno uvođenje plavog kartona u fudbalu.

ИНФАНТИНО ПОРУЧИО: Нећемо уводити плави картон

FOTO: Tanjug/AP

Na sastanku IFAB-a, tela koje je zaduženo za izmenu pravila u fudbalu, trebalo bi da bude iznet predlog o uvođenju plavog kartona, koji bi podrazumevao da igrač zbog prigovora sudiji bude isključen na deset minuta iz igre. Međutim Infantino se ne slaže sa ovim pravilom i konstatuje da ga neće biti, bar dok je on na čelu ove organizacije.

 - Ne, neće biti plavog kartona, ni na jednom nivou fudbala. To nije u skladu sa FIFA tradicijom. Nema šanse - rekao je predsednik FIFA pred početak sastanka borda IFAB-a .

On je dalje komentarisao da je priča o plavom kartonu želja za senzacionalizimom.

 - Da li želite naslove? Evo, naslov bi vam bio: crveni karton postaje plavi karton. Mi smo uvek otvoreni za predloge IFAB-a i FIFA uvek razmatra nove ideje i svaki predlogh i svaka ideja se uzima sa poštovanjem. Ali, na kraju, naša prevashodna uloga je da zaštitimo igru, njenu esenciju i tradiciju. Neće biti plavih kartona - jasan je Infantino.

Podsetimo, ideja plavog kartona nastala je kao želja da se skine pritisak sa sudija i da odogovore igrače od čestih prigovora.

BONUS VIDEO: PUNA MREŽA "BRĐANA": Ovako je Zvezda došla do trećeg gola protiv Čukaričkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)