POPRAVNI NA KIPRU: Slavni golman veruje u bolju igru Srbije u Larnaki

N. I.

23. 03. 2024. u 19:25

TEŽAK poraz od Rusije u Moskvi je iza fudbalske reprezentacije Srbije. U prijateljskom duelu u četvrtak uveče je domaćin slavio prelako sa 4:0, a selekciju Dragana Stojkovića već u ponedeljak čeka novi prijateljski duel na Kipru. Dan pre odlaska u Larnaku direktor reprezentacije Stevan Stojanović, govori o svemu što sledi…

ПОПРАВНИ НА КИПРУ: Славни голман верује у бољу игру Србије у Ларнаки

Foto: FSS

-Prijateljske utakmice u martu imaju svoju svrhu, koristimo ih za proveru, pre svega da selektor Stojković dobije uvid u formu igrača koji do sada nisu bili često na spisku. I sve provere, prethodna u Rusiji, sada i na Kipru, služe da se dobije uvid u sve. Na stranu to što se desilo u Moskvi, mislim da je sudija prestrogo doneo odluku o isključenju Gajića. Pravila su u redu, ali svi znamo da je utakmica u Moskvi imala posebnu konotaciju, poentu. Poraženi smo, ali mislim da je selektor mogao da vidi ono što ga zanima i donese neke odluke pred drugu proveru koja nas očekuje, sada na Kipru – ne ostavlja dilemu Stevan Stojanović.

- Pred nama je Kipar, a zatim dve veoma ozbiljne provere pred mečeve na Evropskom prvenstvu. Dueli sa Austrijom u Beču i Švedskom u Stokholmu. Dve jake, dobre provere, dovoljno da selektor dobije jasnu sliku, čistu situaciju pred ono što nas očekuje u Nemačkoj.

Raspoloženje na treningu, pred odlazak na Kipar, je dobro, atmosfera pozitivna, igrači su spremni za utakmicu sa Kiprom?

-Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega, pružiće maksimum na Kipru, a očekujem naravno isto i na utakmicama koje predstavljaju poslednju glazuru pred prvi meč sa Engleskom na Prvenstvu Evrope.

U subotu će provere imati i naši rivali u grupnoj fazi Prvenstva Evrope, Englezi se sastaju sa Brazilom, a snage će odmeriti Danska i Švajcarska?

-Gledaćemo oba meča, pogotovo ljudi koji su u stručnom štabu uz selektora Stojkovića. Uradiće naravno detaljnu analizu svega viđenog.

U sklopu priče da selektor proverava nove snage, nije tajna da Srbija ima sjajne golmane, u Rusiji je branio Đorđe Petrović, ne može mu se na dušu staviti nijedan gol, a posle svega može da se kaže da je konkurencija na „vašoj poziciji“ žestoka?

-Imamo jako kvalitetne golmane, Petrović je primio četiri gola, ali nije kriv ni za jedan, tako da će on, Vanja i Rajko konkurisati za to jedno mesto između stativa – zaključio je Stevan Stojanović, direktor najboljeg nacionalnog tima.

Orlovi u nedelju u prepodnevnim satima odlaze na Kipar, gde se dan kasnije sastaju sa domaćom selekcijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)