KIKS "VEČITIH" - "ĆAR" ŠAMPIONA: Ukoliko Zvezda i Partizan ne osvoje Kup, pobednika čeka velika nagrada

Novosti online

10. 04. 2024. u 15:38

TROFEJ Kupa Srbije, već je "viđen" u rukama jednog od "večitih" rivala. Takva je ove sezone raspodela snaga u domaćem fudbalu i bila bi prava senzacija da se pehar masovnijeg takmičenja u našoj zemlji ne nastani u vitrinama na jednom od dva stadiona poviše Autokomande. Međutim, ukoliko do senzacije dođe i Zvezda i Partizan kiksnu negde na putu do titule, višestruka "ćar" sledi osvajaču Kupa.

КИКС ВЕЧИТИХ - ЋАР ШАМПИОНА: Уколико Звезда и Партизан не освоје Куп, победника чека велика награда

FOTO: M. Vukadinović

Jer osim prestiža u domaćim okvirima, pehar donosi i direktno mesto u grupnoj fazi Lige Konferencija, odnosno start kvalifikacija za Ligu Evrope u trećoj rundi. Takav scenario, moguć je dakle samo u slučaju da "večiti" rivali posrnu, a direktne posledice osetio bi i trenutno trećeplasirani TSC budući da bi u takvom raspletu, kvalifikacije za LE započeo od druge runde i ne bi bio nosilac na žrebu. U prevodu, teško bi se i u Ligu Konferencija plasirali. Ove sezone, ovakvom raspletu pogoduje i činjenica da Zvezda i Partizan mogu da se sastanu u polufinalu u slučaju prolaska.

Ipak, ako se očekivanja ispune i jedan od dva najveća srpska tima ugrabi trofej Kupa, onda trećeplasiranoj ekipi u Superligi, koja će gotovo sigurno biti TSC, slede povlastice i obezbeđeno mesto u grupi trećeg po jačini UEFA kupa, sa potencijalnom mogućnošću ulaska u LE iz trećeg kola kvalifikacija. Četvrtoplasirani bi u tom takvom ishodu išao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, dok će petoplasirani u borbu za Ligu Konferencija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE TUŽAN DAN ZA MENE, SEVILJA JE MOJA LJUBAV Legenda tima odlazi na kraju sezone, od kluba ovo nije očekivao