PARTIZANOVI PROBLEMI PRED DERBI SVEDENI NA "DVE NEPOZNATE": Sve oči uprte u Jovanovića i Saldanju

M. Bl.

18. 04. 2024. u 15:04

MNOGO problema imao je Partizan poslednjih dana praktično u svim segmentima pripreme 173. večitog derbija, a u danu koji prethodi novoj svetkovini srpskog fudbala ostala su samo dva.

ПАРТИЗАНОВИ ПРОБЛЕМИ ПРЕД ДЕРБИ СВЕДЕНИ НА ДВЕ НЕПОЗНАТЕ: Све очи упрте у Јовановића и Салдању

FK Partizan

Trzavice između Igora Duljaja i Alberta Nađa su rešene dogovorom da pomoćnik ipak na stadionu "Rajko Mitić" obavi posao umesto suspendovanog šefa struke, a sada je još ostalo da se reši "jednačina sa dve nepoznate" vezana za oporavak golmana Aleksandra Jovanovića i najboljeg strelca Superlige Mateusa Saldanju.

Brazilac je prisutan na treninzima crno-belih već sedam dana, ali je jasno da povreda zadnje lože i dalje nije nešto što u potpunosti pripada prošlosti, pa je veliko pitanje u kojoj meri će moći da pomogne saigračima u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala. Ono što je sigurno je to da će se Saldanja naći u protokolu duela na stadionu "Rajko Mitić", a da li će od prvog minuta krenuti ka golu Omrija Glazera ili će šansu vrebati sa klupe za rezervne igrače znaće se tek na dan utakmice.

Kada je u pitanju oporavak golmana Aleksandra Jovanovića u pitanju situacija je gotovo identična. Po mnogima najbolji pojedinac crno-belih ove sezone uz Saldanju, od početka nedelje ide na terapije ne bi li što brže zalečio povredu mišića, a juče je i odradio trening sa kolegama u "Zemunelu". Jasno je da iskusni čuvar mreže kao ni Saldanja neće moći da kaže "Sve je ok, stopostotno sam spreman", ali ukoliko bude postojala i najmanja naznaka da je rizik od obnove povrede sveden na minimum Jovanović će se naći među stativama.

Naravno, nema potrebe posebno naglašavati koliko bi pojavljivanje Jovanovića na golu od starta značilo crno-belima. Dovoljno je samo podsetiti se njegovom učinka u prva dva derbija sezone. U decembarskom okršaju večitih rivala koji je pripao Partizanu (2:1) crveno-beli su uputili osam udaraca ka golu, dok je pre nešto više od mesec dana Crvena zvezda pucala uz svih oružja ka Jovanoviću, uputivši čak 18 udaraca, ali je Nišlija branio kao "hobotnica" i svom timu doneo veliki bod (2:2).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave