STANKOVIĆ JASAN: U Tiranu po pobedu

Z. ĆOROVIĆ

24. 08. 2020. u 08:00

NA pobedu, bez tenzije. Fudbaleri Crvene zvezde danas u prepodnevnim časovima putuju u prestonicu Albanije gde ih sutra (20.00) čeka bitka sa Tiranom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

СТАНКОВИЋ ЈАСАН: У Тирану по победу

FOTO: FK Crvena zvezda

Igra se samo jedan meč, na vrućem terenu neće biti publike, tako da su crveno-beli po kvalitetu veliki favoriti. Njihov trener Dejan Stanković na ovaj duel gleda samo fudbalskim očima i zato na kraju želi da vidi samo dobru igru i trijumf svog tima.

- Bilo je utakmica koje su biti ili ne biti u mojoj karijeri. Kada si igrač onda je to lakše, ali to tek sada znam. Bitno je iskontrolisati euforiju i emocije. Pritiska, naravno treba da bude i ja ga obožavam. Volim taj osećaj, drugačije je i komplikovanije spremiti se za meč kao trener. Kod svih treba da postoji pozitivna trema jer ona drži na oprezu. Ako dođe do opuštanja, "šamar" sledi sigurno - u dobrom raspoloženju rekao je Stanković pred put u Tiranu.

Trener crveno-belih ne želi da se bavi dodatnim temama koje opterećuju ovu utakmicu.

- Mi idemo da igramo fudbal. Ne razmišljamo ni o čemu drugom, provokacija ima i kada su druge utakmice. To svi znamo, tako da ne očekujem tenziju. Želimo da igramo i da se takmičimo kako bismo doneli kući dobar rezultat. Nije bitno ko je protivnik, mi imamo naš cilj. Vruće jeste, ali nećemo upasti u tu priču, imamo zajedno mnogo iskustva da to i iskontrolišemo. Mislim da je teže smiriti ekipu i iskontrolisati im emocije, da ne izgore pred važnu utakmicu, naročito sada kada se igra jedna utakmica. Ona može da traje i 120 minuta, ne mora to da bude gotovo u 20, 50 minuta, to nije važno, cilj opravdava sredstvo.

TEREN ĆE SVE POKAZATI

IZ albanskog tima se hrabre da su oni favoriti u ovom duelu, a Stanković gleda svoja posla.

- Mi prihvatamo šta oni pričaju i to nije problem. Znamo naše kvalitete i znamo kako ćemo nastupati. Ja sam optimista i želim da uđem u grupnu fazu Lige šampiona. Igramo 90 minuta i teren će pokazati ko je kakav.

Protivnik je proučen do tančina, kao i iznenađujuća pobeda Tirane protiv Dinama iz Tbilisija u prethodnom kolu.

- Upoznati smo sa njihovom igrom. Videli smo i u duelu protiv Dinama da igraju nizak blok, imaju organizovanu odbranu, igraju na polukontre i kontre. Dinamo je imao posed lopte, forsirao je taj stil i pravio greške. Isuviše je to bilo sterilno i nije donelo rezultat. Kada pogledamo procente, posed lopte je bio na strani ekipe iz Tbilisija, ali gleda se krajnji rezultat.

Zvezda je mogla mnogo toga da nauči iz Dinamovog posrtanja.

- Mi nećemo nasesti na te zamke rivala. Videćemo u kakvom će sastavu izaći, ima tu par mladih momaka na koje ćemo obratiti pažnju. Iskustvo znači mnogo u ovakvim borbama. Pričali smo prošli put o utakmici protiv Evrope gde su moji igrači hteli da završe meč za 15 minuta, što nije bilo potrebno. Bitno je da se dobro uđe u meč, da imamo kontrolu, da zavisi od nas, jer i kada ima problema, ne treba pasti pod uticaj nervoze, straha ili nečeg sličnog - naglasio je Stanković.

FOTO: N. Paraušić

El Fardu Ben se nalazi u odličnoj formi

Nisu Stankoviću bile potrebne dodatne konsultacije i već zna koji će tim izvesti na teren.

- Nisam se konsultovao ni sa kim, jer ne verujem da neko spolja može bolje da oseti čitav meč od nas koji smo u Zvezdi. Što se tiče postave, znam 95 odsto tima, još malo nam je ostalo da prelomimo, imamo još vremena da analiziramo i detalje. Nije bitno da li su u formaciji jedan ili dva zadnja vezna. Bitna je dobra organizacija i da svi budemo kao jedan - to je moj moto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE TUŽAN DAN ZA MENE, SEVILJA JE MOJA LJUBAV Legenda tima odlazi na kraju sezone, od kluba ovo nije očekivao