SRBIJA PONOVO NIJE POBEDILA: "Orlovi" remizirali sa Mađarskom, gol Radonjića nedovoljan

Č. V.

15. 11. 2020. u 20:10 >> 22:37

FUDBALSKA reprezentacija remizirala je protiv Mađarske u gostima - 1:1 u gostima u petom kolu grupe B Lige nacija.

СРБИЈА ПОНОВО НИЈЕ ПОБЕДИЛА: Орлови ремизирали са Мађарском, гол Радоњића недовољан

FOTO: EPA

"Orlovi" su bolje otvorili meč. Pokušali su što pre da dođu do vođstva i u tome su uspeli. Igrao se 17. minut kada je Jović odlično glavom gurnuo loptu u prostor, Radonjić je proutnjao kao brzi voz, potom sjajnim lažnjakom pobegao rivalu i doveo našu selekciju do prednosti.

Nakon toga je usledio blagi pad u igri. Iskoristio je to rival i poravnao preko Zolta Kalmara. On i Sobolsai su sjajnim duplim pasom izigrali odbranu Srbije.

Treba reći da nijednu selekciju nije sa klupe prevodio prvi trener. Ljubiša Tumbaković je iskoristio ovaj meč da odradi suspenziju zbog kašnjenja na meč sa Mađarskom u Beogradu. On se našao na tribinama "Puškaš" arene, a ekipu je sa klupe predvodio Aleksandar Janković. Strateg mađarske na ovom meču je bio Zoltan Gera.

U drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja kao u prvom delu. Dve dobre prilike za "orlove" je imao Luka Jović, no nije bio precizan. Jednom je lopta otišla pored gola, a drugi put je Dibuš sjajno intervenisao.

Pred našom selekcijom je težak posao da ostane u B diviziji Lige nacija. Da bi se to desilo Srbija u poslednjem kolu mora da pobedi Rusiju na svom terenu (sreda, 20.45), ali i da Mađarska savlada Tursku.

Mađarska - Srbija 1:1 (1:1).

Stadion: "Puškaš" arena. Bez publike. Sudija: Glen Niberg (Švedska). Strelci: Kalmar u 39. minutu za Mađarsku i Radonjić u 17. minutu za Srbiju.

Mađarska: Dibuš - Botka, Lang, Kečkeš - Bese (od 78. Đurkso), Kalmar, A. Nađ, Soboslaj (od 78. Šafer), Holender (od 68. Hanđa) - Siger (od 58. Nego), Nikolić (od 57. Konives).

Srbija: Dmitrović – Milenković, Spajić, Gudelj – Lazović (od 57. Gaćinović), Maksimović (od 62. Grujić), Lukić, Ristić (od 62. Mladenović) – Tadić (od 79. Milinković-Savić), Radonjić (od 79. Vladhović) – Jović.

DRUGO POLUVREME: Mađarska - Srbija 1:1

90+4. MINUT - Krja utkamice!

86. MINUT - Nova dobra prilika za napadača Reala. Sjajno je Jović ispratio centaršut Milinković-Savića sa leve strane. Iz neposredne blizine je šutirao i Dibuš je odlično i čini se refleksno intervenisao.

81. MINUT - Odlična prilika za Jovića. Primio je loptu od Lukića, šutirao iz okreta, ali je ona otišla tik pored stative.

76. MINUT - Bila je gužva u kaznenom prostoru Srbije. Mađari su čak tražili i penal, no sudija je samo odmahnuo rukom. Zanimljivo naš rival je izveo devet kornera, a "orlovi" samo jedan.

71. MINUT - Tukao je dobro Radonjić sa nekih 18 metara, ipak nije to baš bilo blizu gola koji čuva Dibuš.

63. MINUT - Bez uzbuđenja posle 18 minuta igre u nastavku meča. Samo vredi pomenuti da nijednu selekciju ne predode prvi trener. Mađare na ovoj utakmici vodi Zoltan Gera, a našu reprezentaciju Aleksandar Janković.

Ljubiša Tumbaković na tribinama "Puškaš" arene/FOTO: V.N.

57. MINUT - Pojačali su "orlovi" agresivnost u nastavku utakmice, ali za sada nema promene rezultata.

50. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Treneri nisu ništa menjali.

PRVO POLUVREME: Mađarska - Srbija 1:1

45. MINUT - Poluvreme na "Puškaš" areni.

39. MINUT - Mađarska je izjednačila! Zolt Kalmar je doneo izjednačenje Mađarskoj. Sjajna akcija domaćih. Razmenili su dupli pas Sobolsaai i Kalmar, da bi ovaj drugi lako matirao golmana naše reprezentacije.

36. MINUT - Ponovo je Sobolsai pokušao da zatrese mrežu Srbije. Ovoga puta njegov pokušaj glavom je završio u naručju Dmitrovića.

31. MINUT - Sobolsai je opasno šutirao iz slobodnog udarca. Bio je jako blizu igrač Salcburga, no lopta je zakačila nekog na putu ka golu i završila u korneru.

27. MINUT - Zamalo da naša selekcija duplira vođstvo. Posle gužve i odbitka stigla je lopta do Jovića, ali je ovaj nije očekovao pa se spetljao i golman Mađarske je lako reagovao.

18. MINUT - Srbija vodi u Mađarskoj. Fantastično je probio Radonjić po levoj strani. Brz je bio kao munja fudbaler Marseja, potom se sjajnim lažnjakom oslobodio čuvara i doveo "orlove" do vođstva.

14. MINUT - Mađarska za sada bolje deluje na terenu, ali nema velike opasnosti po gol Dmitrovića.

7. MINUT - Pokušala je Srbija. Prošao je Lazović po desnoj strani, uputio je loptu u kazneni prostor rivala, ali je zamalo zakasnio Luka Jović.

1. MINUT - Počela je utakmica na "Puškaš areni" u Budimpešti.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!