ŠOKIRANA FUDBALSKA JAVNOST U KIKINDI: Preminuo Slobodan Živkov

R.Š.

25. 11. 2020. u 11:37

SPORTSKU, posebno fudbalsku javnost u Kikindi šokirala je vest da je od posledica oboljenja izazavnih kovidom 19 preminuo bivši fudbaler i trener Slobodan Živkov.

ШОКИРАНА ФУДБАЛСКА ЈАВНОСТ У КИКИНДИ: Преминуо Слободан Живков

FOTO: Slobodan Birimiac

On je u bolnicu primljen pre desetak dana zbog povišene temperature i nakon prvih analiza ispostavilo se da je kovid pozitivan. Međutim, lekari su posumnjali i na druga oboljenja, pa je dodatnim analizama, koje je odredio hematolog, ustanovljeno da ima hroničnu limfocitnu leukemiju. Nažalost, stanje mu se pogoršalo pa je nekoliko dana bio i na respiratoru.

Kako su lekari objasnili, Živkov do sada nije imao karton hroničnih oboljenja, ali je, nažalost, njegovo oboljenje, koje je tek sada dijagnostikovano, udruženo sa virusom kovid 19, bilo kobno za njega.

Slobodan Živkov Žile (57), bio je dugogodišnji fudbaler i kapiten OFK Kikinde, a potom i trener u ovom i drugim klubovima, poput “Budućnosti”, “Slobode”, ŽAK-a. Rođen je u Srpskoj Crnji gde je i počeo da se bavi sportom. U lokalnom klubu “Budućnost”, uz specijalno lekarsko uverenje, debitovao je sa samo 16 godina. Za OFK Kikindu igrao je punih 17 sezona, a1987. godine bio je član mlade reprezentacije Jugoslavije.

Po završetku igračke karijere, u 35. godini, postao je sportski direktor OFK “Kikinde”, a kasnije se bavio trenerskim poslom.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece koji ga nasleđuju u sportu, sin fudbalski golman, a ćerka rukometašica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!