KONAČNO POBEDA: Arsenal prekinuo crni niz, "tobdžije" slavile u derbiju Londona (VIDEO)

Č. V.

26. 12. 2020. u 20:48

FUDBALERI Arsenala konačno su pobedili. Oni su na "Emirejtsu" u 15. kolu Premijer lige savladali Čelsi sa 3:1 i tako prekinuli seriju loših rezultata.

КОНАЧНО ПОБЕДА: Арсенал прекинуо црни низ, тобџије славиле у дербију Лондона (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Julian Finney/POOL

Dobrano je Mikel Arteta izmešao tim. Na klupi je ostao najbolji igrač Pjer-Emerik Obamejang, ali to nije predstavljalo problem "tobdžijama" da dođu do važnog trijumfa.

Igrao se 34. minut kada je Aleksander Lakazet ralizovao penal i doveo Arsenal do prednosti. Nisu domaći tu želeli da stanu, pa su do odlaska na odmor duplirali prednost.

Granit Džaka koji je bio na meti kritika postigao je prelep gol iz slobodnog udarca. Mendi je paradom samo ulepšao pogodak.

Očekivala se reakcija izabranika Frenka Lamprada, ali umesto toga Arsenal je došao do novog pogotka. Mladi Bukajo Saka je bio taj čije se ime takođe našlo na semforu.

Nastavio je domaći tim da napada, te je prečka pomogla gostima i sprečila Mohameda Elnenija da postigne prvenac u Premijer ligi.

Ipak, Čelsi je uspeo da smanji rezultat. Tami Ejbraham je sjajno grudima spustio loptu u mrežu rivala nakon odličnog centaršuta Kaluma Hadsona-Odoija.

Mogli su "plavci" da unesu neizvesnost u ovu utakmicu, ali je udarac Žoržinja sa bele tačke zaustavio Bernd Leno.

Nemac je tako postao tek drugi golman u Premijer ligi koji je vezisti Čelsija odbrani penal. Pre njega je to uradio čuvar mreže Liverpula, Alison u septembru ove godine.

Posle ove pobede Arsenal se nalazi na 14. mestu na tabeli Premijer lige sa 17 bodova, dok je tim sa "Stamford Bridža" šesti sa 25.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!