"VEČITI" BEZ BRIGE: Partizan i Crvena zvezda će gotovo izvesno i dogodine biti deo Evrolige

G. KELIĆ

12. 05. 2023. u 08:34

DOBRO SU se pokazali i ubedili Evroligu da zavređuju dugoročnu boravišnu vizu tako da "večiti" rivali ne treba da brinu oko svoje budućnosti u elitnom košarkaškom takmičenju. I Partizan i Crvena zvezda će gotovo izvesno dogodine biti deo najkvalitetnijeg nadmetanja na Starom kontinentu bez obzira na epilog finalne serije ABA lige (ako se tamo plasiraju).

ВЕЧИТИ БЕЗ БРИГЕ: Партизан и Црвена звезда ће готово извесно и догодине бити део Евролиге

Foto: M. Vukadinović

To bi potencijalno trebalo da smanji dobro poznate tenzije koje se gomilaju kako regionalno takmičenje ulazi u završnicu. Pogotovo fascinantan bio je povratnički nastup crno-belih koji su bili na pobedu od završnog turnira, dok je crveno-belima veoma malo falilo do plasmana među osam najboljih timova.

Činjenica koja im ide u prilog jeste što je Evrokup ove godine uzeo španski tim (Gran Kanarija) čime je iz svih kalkulacija za dobijanje nove pozivnice izbacila Valensiju, a šanse podigla poraženom iz jadranskog finala (šampion kao i obično ima direktan prolaz).

CRNO-BELI ZARADILI ŠEST MILIONA EVRA

PORED odličnog rezultata, crno-beli su ove sezone uspešni bili i na finansijskom planu pošto su od takmičenja u Evroligi zaradili 5.970.112 evra. Predsednik Ostoja Mijailović naglasio je da je od ulaznica ove sezone zarađeno pet miliona evra, dok je još 1.470.112 došlo preko plasmana u plej-of i 22 ostvarene pobede, a kada se na to oduzme 500.000 koliko su morali da plate vajld-kartu za učešće dolazi se do pomenute cifre.

Na sve to može da se doda i uspešno realizovana donatorska akcija za rešavanje poreskog duga koja traje još tri dana a do sada je prikupljeno više od 1,5 miliona evra.

Kada se na to doda da bi A licence tokom leta trebalo da formalizuju berlinska Alba, Virtus iz Bolonje i Monako, ne ostaje se sa bog zna kakvim kandidatima za preostalo upražnjeno mesto (London, Pariz i Dubai još nedovoljno spremni).

Zvanična objavljivanje učesnika za narednu sezonu neće se znati pre kraja juna, ali već sada navijači naša dva najveća kluba mogu da budu relaksirani. Još više kada se Liga za koju godinu bude proširi na 20, pa i 24 učesnika.

- Partizan treba da bude stalni član Evrolige, to nam je svima glavni cilj, pa i moj otkako sam se vratio u Partizan. Jako sam ponosan na sve što smo pokazali u Evroligi - poručio je Obradović posle poraza od Reala u majstorici četvrtfinala.

 

SEZONA 2023/2024.

Real Madrid (Španija)

Barselona (Španija)

Baskonija (Španija)

Gran Kanarija (Španija)

Anadolu Efes (Turska)

Fenerbahče (Turska)

Olimpijakos (Grčka)

Panatinaikos (Grčka)

Armani (Italija)

Virtus (Italija)

Monako (Francuska)

Asvel (Francuska)

Alba (Nemačka)

Bajern (Nemačka)

Makabi (Izrael)

Žalgiris (Litvanija)

PARTIZAN (Srbija)

C. ZVEZDA (Srbija)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)