"PUNI SMO ENTUZIJAZMA!" Ovako košarkaši Srbije komentarišu poslednji test pred Svetsko prvenstvo i odlazak na Mundobasket

Novosti online

21. 08. 2023. u 17:31

KOŠARKAŠI Srbije u dobrom raspoloženju putuju za Manilu na Svetsko prvenstvo u košarci, pošto su na Kupu solidarsnosti pobedili Kinu (87:64) i Brazil (89:85).

ПУНИ СМО ЕНТУЗИЈАЗМА! Овако кошаркаши Србије коментаришу последњи тест пред Светско првенство и одлазак на Мундобаскет

Screenshot: RTS

Zadovoljan prikazanim na turniru u Šenženu bio je plejmejker "orlova", Aleksa Avramović.

- Vrlo kvalitetne dve promere. Prvo protiv Kine protiv koje otvaramo Svetsko prvenstvo i ekipa Brazila koja je veoma kvalitetna. Znamo šta su uradili sve u Južnoj Americi. Imaju izuzetnu spoljnu liniju, odlične igrače, NBA igrače, bivše NBA igrače. Sjajno su povezani sa viskoim centrima, pre svega tu mislim na Kabokla koji je odličan igrač. Mi smo podigli nivo agresivnosti u odbrani. Jesmo primili 85 poena. Mislim da smo imali par nekih sitnih propusta, ali generalno intezitet na celokupnom turniru je bio na visokom nivou. Bez dvojice naših lidera, najboljih igrača Bogdanovića i Milutnova smo ovu utakmicu izneli na pravi način i sa pobedom i puni entuzijazma putujemo u Manilu - rekao je igrač Partizana.

Bivši centar Crvene zvezde, Filip Petrušev bio je najefikasniji u trijumfu protiv Brazila sa 17 poena.

- Dobar turnir za nas, ostvarili smo dve pobede. Podigli smo malo formu u odnosu na turnir u Grčkoj. I dalje moramo neke stvari da korigujemo pred početak prvenstva, ali mislim da smo izgledali dobro, posebno u prvoj utakmici. Danas smo bili nekompletni, ali mislim da ono pravo tek predstoji i da ćemo biti najbolja verzija nas kad to bude najbitnije, odnosno u Manili - istakao je novi član Filadelfije.

Podsetimo, Srbija na Svetskom prvenstvu igra u grupi B sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom. Prvi meč igramo protiv azijske selekcije, 26. avgusta od 14 časova.

BONUS VIDEO: Košarkaši Srbije se spremaju za meč sa Brazilom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave