FAVORITI ZA OSVAJANJE MUNDOBASKETA: Fiba objavila spisak, evo na kom mestu se nalazi Srbija

Novosti online

31. 08. 2023. u 10:54

Košarkaška reprezentacija Srbije šesti je favorit za osvajanje Svetskog prvenstva, objavila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

ФАВОРИТИ ЗА ОСВАЈАЊЕ МУНДОБАСКЕТА: Фиба објавила списак, ево на ком месту се налази Србија

FOTO: FIBA.Basketball

U saopštenju se navodi da je Srbija u odnosu na prošlu rang-listu favorita napredovala za tri mesta. FIBA je odlučila da posle prve faze takmičenja na SP u Japanu, Indoneziji i na Filipinima objavi novu rang-listu favorita za osvajanje Mundobasketa.

Prvi favorit za titulu je i dalje selekcija SAD, druga je Nemačka, dok je Kanada stigla do trećeg mesta. Potom slede Španija i Slovenija.

Iza Srbije se nalaze Dominikanska Republika, Australija, Litvanija, Letonija, Italija, Brazil, Grčka, Crna Gora, Gruzija i Portoriko.

Srbija i Dominikanska Republika imaju po šest bodova u grupi I druge faze SP, dok su Italija i Portoriko sakupili po pet. Srbija će u petak igrati sa Italijom, dok će se u nedelju sastati sa Dominikanskom Republikom. Plasman u četvrtfinale Mundobasketa izboriće dve prvoplasirane selekcije.

BONUS VIDEO: Doužer se obratio srpskim novinarima


    
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!