ZVEZDA OTKLJUČAVA EVROLIGU: Plasman u top 8 crvena linija između uspešne i neuspešne sezone

V. Preradović

05. 10. 2023. u 07:30

PRIVILEGIJU da preseku vrpcu nove evroligaške sezone dobili su košarkaši Crvene zvezde. Vraćaju se u „Arenu“ nakon dve godine, iz kluba poručuju rasprodatu do poslednje stolice, gde će se u četvrtak predstaviti svojim navijačima u meču sa francuskim Asvelom (19.00).

ЗВЕЗДА ОТКЉУЧАВА  ЕВРОЛИГУ: Пласман у топ 8 црвена линија између успешне и неуспешне сезоне

Foto: KK Crvena zvezda

Njihove pristalice veruju da je temeljno renoviran tim kadar da im napokon ispuni sada već davnašnju želju i izbori plasman među osam najboljih prvi put otkad je takmičenje poprimilo ligaški format. Imajući na umu uloženo u ekipu, igrače iskovane u nebrojenim evroligaškim bitkama, iskusnog trenera koji je ovog leta mogao da bira vojnike po svom nahođenju, top 8 je crvena linija između uspešne i neuspešne kampanje.

Neki od desetorice regrutovanih tokom leta neće biti u stroju za vatreno krštenje u crveno-beloj „Areni“. Nemanja Bjelica nije ni na spisku igrača za Evroligu zbog povrede koja sada već ozbiljno preti karijeri, Dejan Davidovac kuburi sa zadnjom ložom, dok se očekuje da će prvu zvaničnu utakmicu u Zvezdinom dresu odigrati Šabaz Nejpir i Adam Hanga, koji su preskočili ABA premijeru u Laktašima.

Sve osim pobede u ambijentu proključale nade ostavilo bi gorak ukus sumnje u potencijal tima sa velikim imenima poput Miloša Teodosića. Zvezdaš po rođenju obukao je dres omiljenog kluba tek u 36. godini i vodiće dve bitke, jednu sa protivničkim igračima i drugu, znatno težu, sa sopstvenim emocijama u debiju pred publikom koja će se svojski potruditi da mu ovo veče učini nezaboravnim.

- Najopasnija i najteža utakmica, jer je prva i svi očekuju da dobijemo – upozorava trener Duško Ivanović. - Igrači jedva čekaju da počne, publika će nam dati dodatnu energiju, sve to treba da se uskladi, da ne izgorimo u svemu tome. Nadam se da smo dovoljno iskusni da odigramo kompletnih 40 minuta.

TEO SJAJAN, ALI LUKA...

SLOVENAČKI reprezentativac Majk Tobi već u prvom meču pronašao je konekciju sa Milošem Teodosićem.

- Velike zasluge za to idu Teodosiću, sa kojim sam odmah kliknuo. To samo pokazuje koliko je veliki igrač. Nadam se da možemo tu konekciju da podižemo na viši nivo.

Nasmejao se na pitanje da li je lakše raditi sa Lukom Dončićem ili Teom.

- Već su počela poređenja. Obojica su sjajni igrači, pravi plejmejkeri. Sa Lukom sam igrao mnogo više nego sa Milošem, tako da moram da mu dam prednost.

Protivnik spada u kategoriju timova koje morate da pobedite na domaćem terenu ako vam je plej-of na horizontu. To nipošto ne znači da je Asvel moneta za potkusurivanje, bez obzira na to što je u poslednjem kolu francuskog prvenstva poražen sa 20 razlike od dojučerašnjeg drugoligaša.

- Nisu igrali De Kolo i Kaudi, malo vremena su na terenu proveli Lovernj i Li. Verovatno su se više spremali za ovu utakmicu. To nas neće zavarati, znamo njihov kvalitet. Videli smo na svim važnijim utakmicama da se sve vrti oko De Koloa i Lovernja.

Zvezdinim navijačima je dosta bitisanja u prosečnosti njihovog tima, još jedna razočaravajuća sezona u elitnom takmičenju mogla bi lako da ubije euforiju stvorenu oko ovog novog tima i u perspektivi drastično smanji broj prodatih sezonskih karata. Ivanović je rekao da dobri igrači ne znače i dobar tim. Njegov posao je da ih ukomponuje u grupu sposobnu da negde na proleće obraduje navijače.

- Skup dobrih igrača koji tek treba da bude dobra ekipa, očekivanja u velikom klubu kao što je Zvezda uvek su najveća - konstatuje Ivanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove