KAKVA DRAMA U GRČKOM DERBIJU: Olimpijakos i Nikola Milutinov utišali "OAKA Arenu"

Novosti online

06. 10. 2023. u 22:44

DOŠAO je Kostas Slukas u Panatinaikos, ali ni on nije pomogao "zelenim" da trijumfuju protiv velikog rivala Olimpijakosa u 1. kolu Evrolige, iako ga odlično poznaje.

КАКВА ДРАМА У ГРЧКОМ ДЕРБИЈУ: Олимпијакос и Никола Милутинов утишали ОАКА Арену

FOTO: Profimedia

Tim iz Pireja zna kako sa Atinjanima, bez obzira na to što je šestostruki prvak Evrope uložio ogroman novac. Izabranici Jorgosa Barcokasa nedavno trijumfovali sa velikih 24 razlike u finalu Superkupa Grčke. Pobedili su i ovog petka, ali u neprijateljskoj atmosferi posle produžetka sa 78:88 (22:23, 21:13, 16:16, 15:22, 4:14).

Do sredine druge četvrtine vodila se velika borba, da bi domaćin prvi put dvocifrenu prednost stekao u finišu pomenutog kvartala kada je došao do 39:29.

Olimpijakos je po ko zna koji put pokazao da je ekipa koja nikad ne odustaje. Malo po malo je topio prednost i uveo utakmicu u neizvesnu završnicu.

Bek gostiju Tomas Vokap imao je priliku da donese pobedu svom timu, ali promašio je polaganje i to sve zahvaljujući Lesoru koji je pokupio loptu, no napravio je neverovatnu grešku - umesto Marijusu Grigonisu, poslao ju je u aut i dao priliku rivalu da slavi. Sreća za Francuza je ta da grčki reprezentativac nije bio precizan. Ipak, potom je tim Ergina Ataman došao u šansu da trijumfuje. Slukas je želeo da bude heroj protiv bivšeg kluba, uzeo je šut van balansa, nije ga pogodio iako je bio blizu.

Produžetak nije doneo nikakva uzbuđenja. Olimpijakos je u potpunosti dominirao, a istakao je sjajni Nikola Milutinov na oba kraja terena. Panatinaikos je poentirao samo preko Džerijana Granta sa linije penala i Huanča Ernangomeza koji je pogodio trojku i to kada je meč već bio gotov, a ekipa iz Pireja je period od pet minuta dobila sa 14:4.

Najefiksniji kod pobednika bio je Alek Piters sa 17 poena i 10 skokova, isti broj poena postigao je i Tomas Vokap. Srpski reprezentativac Nikola Milutinov meč je okončao sa 15 poena. Na drugoj strani najviše se istakao Kostas Slukas sa 20 poena, Marijus Grigonis dodao je 17. Dabl-dabl od 13 poena i 10 skokova upisao je Huančo Ernangomez.

Olimpijakos u narednom kolu dočekuje Barselonu, a Panatinaikos ekipu Bajerna.

 

Evroliga, rezultati, 1. kolo:

Četvrtak

C. zvezda - Asvel 94:73

Makabi - Partizan 96:81
Barselona - Efes 91:74
Bajern - Alba 80:68
Virtus - Žalgiris 79:82

Petak

Fenerbahče - Milano 85:82 posle produžetka

Panatinaikos - Olimpijakos 78:88 posle produžetka
Baskonija - Real Madrid 77:79
Valensija - Monako 70:65

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja