DA SE NE PONOVI MAKABI: Košarkaši Partizana traže evroligaški putokaz na jugu Francuske

V. P.

12. 10. 2023. u 10:00

DRUGA utakmica, drugo gostovanje i prva šansa da se pošalje mnogo bolja slika od one na evroligaškoj premijeri u Tel Avivu. Partizan na jugu Francuske traga za obrisima igre koja ga je prošle sezone dovela na prag fajnal-fora, tek je rano jutro nove i logično je da kotači mehanizma još nisu usklađeni, ali je meč sa Asvelom u četvrtak u Lionu (20.00) prilika da se krene sa štelovanjem.

ДА СЕ НЕ ПОНОВИ МАКАБИ: Кошаркаши Партизана траже евролигашки путоказ на југу Француске

ABA liga/Dragana Stjepanović

Najtrofejniji trener evropske košarke nije čovek koji olako propušta prilike da tim napreduje, zbog toga je nakon poraza od Makabija odveo igrače pravo sa aerodroma u dvoranu. Utakmica u ABA ligi sa Krkom pokazala je promenu u pristupu, predstojeća sa francuskim evroligašem trebalo bi da pokaže i znatne pomake u načinu igre i u napadu i u odbrani.

- Druga utakmica na strani u Evroligi, očekujemo reakciju i da igramo agresivnije i odbrambeno i napadački - poručio je pred put Željko Obradović. - Mnogo je bilo negativnih i loših stvari u Tel Avivu, reagovali smo treningom, igramo protiv tima koji je, iako je izgubio prvi meč, neuporedivo jači nego prošle godine. Sigurno i oni očekuju reakciju posle tog poraza na startu Evrolige, tako da moramo da budemo apsolutno koncentrisani i da promenimo način na koji smo igrali protiv Makabija.

KOD KUĆE DRUGI TIM

ASVEL je u prvom meču Evrolige poražen od Crvene zvezde u „Areni“ sa 21 razlike, a može se reći da je dobro prošao.

- Verujem da su potpuno drugačiji tim na svom terenu - smatra prvotimac Partizana Danilo Anđušić. - Značila bi nam pobeda za nastavak sezone u Evroligi, moramo da se dignemo jer nismo najbolje izgledali protiv Makabija. Nismo igrali kako bi trebalo da igramo, bili smo bez energije, siguran sam da ćemo sada izgledati drugačije.

Reprezentativac Aleksa Avramović bio je jedini igrač crno-belih u Tel Avivu sa prelaznom ocenom.

- Posle tog teškog poraza, imali smo odličnu reakciju protiv Krke, koja će biti ozbiljan protivnik svakome u Novom Mestu. Ali, jednostavno, ne možemo da je poredimo sa evroligaškom ekipom koja godinama igra na visokom nivou u francuskom prvenstvu i Evroligi - kaže Avramović. - Asvel je dobar tim, oporavio se Žofri Lovernj i pojačao se dobrim igračima, ali mi smo povećali intenzitet treninga i stvarno izgledamo bolje. Nadam se da će sve zavisiti od nas i da ćemo imati potrebnu koncentraciju, kao i agresivnost u oba pravca. Kada smo prošli put igrali u Vilerbanu bili smo u fazi uigravanja, kao i sada. Uz dobar pristup, mislim da ćemo imati velike šanse da pobedimo - kao i uvek, optimista je Avramović pred meč koji bi mogao da pokaže crno-belima putokaz koji su sledili prethodne sezone.

Obradović je u Beogradu ostavio mladog Tristana Vukčevića, ostali su spremni i orni da svoje navijače obraduju prvi put u ovoj evroligaškoj sezoni.

BONUS VIDEO: JUNAK MUNDOBASKETA: Aleksa Avramović o novoj sezoni KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici