SNOVI NA PROBI: Zvezdu u "zelenoj šumi" Kaunasa čeka prava provera potencijala nove ekipe

V. Preradović

13. 10. 2023. u 11:23

MELODIJA igre Crvene zvezde u prve tri utakmice sezone opčinila je njene navijače. Neke je i ubedila da smela predviđanja rukovodstva o plasmanu na fajnal-for Evrolige, pa i pohodu na titulu, možda nisu tako nerealna. Na redu je utakmica koja može da odvede fanove još dublje u svet mašte, ili da ih spusti sa sedmog neba.

СНОВИ НА ПРОБИ: Звезду у зеленој шуми Каунаса чека права провера потенцијала нове екипе

M. Vukadinović

U svakom slučaju, današnje gostovanje Žalgirisu u 2. kolu elitnog takmičenja (19.00) zumiraće sliku potencijala novog tima crveno-belih, učiniti je nešto lakšom za procenu dometa. Protivnik nema imena koja odzvanjaju širom Evrope, ali ima ekipu disciplinovanih radnika, uvek spremnih da pošteno odrade svaki posao, pa i najprljaviji. Zbog toga je takozvana „zelena šuma“ Kaunasa teritorija koju bi rado zaobišli i najveći evropski klubovi.

- Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika, naročito kada igra kod kuće - kaže trener crveno-belih Duško Ivanović, koji neće imati na raspolaganju lakše povređenog kapitena Branka Lazića. - Igraju izuzetno čvrsto, veoma disciplinovano i sa velikim strpljenjem. Uz to imaju ekipu koja dugi niz godina igra zajedno i izvanredno je uigrana. Mi gledamo sebe, hoćemo da nastavimo u ritmu u kojem smo do sada bili.

Merili su mišiće jedni drugima u duelu tokom pripremnog perioda, ali te mere nisu merodavne. Zvezda je na turniru u Nikoziji izgubila od Žalgirisa (84:85), mogla je i da pobedi šutem Brazilca Jaga Santosa.

- Ta utakmica će nam malo pomoći u pripremi ove, ali neće praviti neku razliku. Tada nismo bili kompletni, nisu ni oni, nije se sve pokazalo. Sigurno će sada biti potpuno različita utakmica, ali neki detalji sa tog meča možda mogu da nam pomognu.

LEP POGLED NA TABELU

DEJAN Davidovac zna koliko je teško igrati u Kaunasu, ali zna i kako pobediti. Bio je deo tima koji je savladao Žalgiris na njegovom terenu u sezoni 2019/2020.

- Pre svega očekujem fizički veoma zahtevnu utakmicu. Idemo spremni, mislim da smo u dobrom ritmu, kao i oni. Znamo da imaju veliku podršku svojih navijača, ali idemo na pobedu - kaže reprezentativac crveno-belih, uz jednu opasku: - Dobar je osećaj videti Zvezdu prvu na tabeli Evrolige, nadam se da će tako biti do kraja.

Crveno-beli na poslednja tri meča nisu našli izlaz iz šume Kaunasa. Žalgiris im tradicionalno ne leži, u dosadašnjih 14 susreta ostvarili su samo pet pobeda. Međutim, sada kao retko kada imaju alat koji može da im prokrči put do pobede pred 18.000 fanatičnih navijača u zelenom.

- Nadam se dobrom rezultat. Kao ekipa možemo da napredujemo, ne samo da možemo nego moramo.

Zvezda sada ima i protivoružje, rasnog litvanskog strelca Rokasa Gedraitisa, koji nikada nije nosio dres najvećeg kluba baltičke zemlje košarke. Nikad nije ni pobedio na terenu Žalgirisa.

- Rokas može najviše sebi da pomogne, jer može da se desi da oseti pritisak na tom teren. On je profesionalac i svaki meč odradi sto odsto, svaki trening, tako da se nadam da nam to može biti samo pozitivna stvar - konstatuje Ivanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKI PROBLEMI ZA DENVER! Jokić ostaje bez najvažnijeg saigrača uoči majstorice sa Minesotom ?!