CRVENI OD SRAMOTE: Kako se desio debakl očajne Zvezde u derbiju protiv Budućnosti

V. Preradović

05. 02. 2024. u 19:35

MOŽDA potop u „Morači“ neće zaboleti Crvenu zvezdu, i dalje glavnog kandidata za lidersku poziciju u regularnom delu ABA lige. Ali, način na koji su poraženi od Budućnosti u derbiju 19. kola sigurno je zaboleo svakog iz njene milionske navijačke populacije.

ЦРВЕНИ ОД СРАМОТЕ: Како се десио дебакл очајне Звезде у дербију против Будућности

Foto: ABA liga/F. Roganović

Trebalo bi da zaboli i igrače, trenera Sferopulosa i svakog iz uprave - 62:84.

U vreme vrhunca neprijateljskih odnosa ova dva kluba, crveno-beli su jednom prilikom izašli iz aviona za Podgoricu. Prvo poluvreme su odigrali kao da se nisu ni ukrcali na let za crnogorsku prestonicu. Teško je izabrati pobednika u vaganju da li je lošija bila odbrana ili napad, možda blagu prednost ipak ima defanziva. Primili su 46 poena, dozvolili protivniku da dvojke šutira 71,4 odsto, izložili svoj obruč kao na takmičenju u zakucavanjima za izuzetno motivisane igrače podgoričkog tima. Kao nikad ove sezone bili su motivisani i navijači, koje je ponela dobra igra svog tima i prepustili su se razuzdanim porivima iz doba kada su crveno-beli i plavi odlučivali o šampionu regiona.

Bilo je utakmica sa mekanom Zvezdinom odbranom, koju je trener Sferopulos u odsustvu povređenog Lazića pokušao da očvrsne uvođenjem Lazarevića, ali je obično napad nadoknađivao tu defanzivnu mrzovolju i hendikepe proistekle iz fizičke konstitucije. Ovog puta je u prvih 20 minuta na terenu bilo duplo golo. Osim nekoliko akcija sa otvaranjem Mitrovića i Bolomboja, ništa nije viđeno od napadačkog potencijala tima skrojenog po tim kriterijumima. Trojke 2/12, prvu posle osam promašenih pogodio je Bolomboj (druga u sezoni), bez ijednog ofanzivnog skoka i samo šest asistencija ekipe čijom igrom diriguju Teodosić, Hanga i Dos Santos.

U čudu su širili ruke Amerikanci u domaćem timu kada je utakmica prekinuta u 26. minutu zbog ubacivanja raznoraznih predmeta na teren. Nisu bili u Podgorici u godinama kada je ključala zla krv. „Varvari“ su namirisali krv na 12 razlike u tom trenutku i trudili se da opravdaju naziv navijačke grupe Budućnosti. Nakon duže pauze najmanje je bilo košarke, Zvezda je očajnim šuterskim procentima (2/18 za tri) propuštala šanse da osetnije smanji rezultatsku distancu pred poslednju četvrtinu (59:51).

Teo se zainatio, iz velike želje načinio tri faula za 45 sekundi, forsirao šut i prodore, ali iz toga nije proistekla nikakva korist za crveno-bele. Šest minuta pre kraja bili su na 13 poena zaostatka, a Sferopulos je već tada upotrebio svoj poslednji tajm-aut. Nijedan prethodni nije promenio razočaravajuću sliku igre njegovog tima. Poslednji je imao kontraefekeat, ionako katastrofalno izdanje pretvorilo se u sramotno. Opravdanja nema ni u činjenici da i dalje ima značajnu prednost u borbi za prvo mesto u ligaškom delu.

BUDUĆNOST - C. ZVEZDA 84:62 (22:18, 24:18, 13:15, 25:11)

DVORANA „Morača“. Gledalaca: 4.100. Sudije: Javor, Petek, Kruljac.

BUDUĆNOST: Mihailović 6, Megi 13 (3/5 za tri), Frimen 5, Slavković 4, Makundu 4, Ferel 18 (4/4 za dva, 3/6 za tri), Džons 7, Tanasković 6, Rajt 9 (4 as), Popović, Pol, Kamenjaš 12 (5 sk).

C. ZVEZDA: Smart 5 (4 sk), Lazarević 1, Teodosić 8 (2/6 za dva, 0/4 za tri, 4 as), Hanga, Davidovac, Mitrović 16 (6/13 za dva, 6 sk), Tobi, Bolomboj 9, Nedović 10 (5/8 za dva, 0/5 za tri), Gedraitis 8 (4 sk), Gilespi, Dos Santos 5.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!