SRBIJA PORAŽENA NAKON VELIKE DRAME: "Lavice" nadoknadile -15, pa jeftino prosule pobedu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 02. 2024. u 22:56

KOŠARKAŠICE Srbije u prvom meču kvalifikacija za Olimpijske igre sastale su se u Brazilu protiv Nemačke. Srpkinje su imale veliki zaostatak, vratile se u meč i nakon toga ipak bile poražene 73:63

СРБИЈА ПОРАЖЕНА НАКОН ВЕЛИКЕ ДРАМЕ: Лавице надокнадиле -15, па јефтино просуле победу

FOTO: FIBA.Basketball

Nisu mogle da požele gori početak meča košarkašice Srbije. Izabranice Marine Maljković loše su šuterski otvorile meč. Rivalu dozvolili da povede 11:1, uz očajan šut 0-9.

Uspele su srpske gracije da se razbude, te nakon 10 minuta Nemice su imala 19:12.

Nastavile su ipak da tonu srpkinje, u drugoj deonici pet minuta nisu uspele da postignu koš, a rivalke su to iskoristile da dođu do velike prednosti 36:21.

Pauza je prijala "lavicama", koje su na startu drugog poluvremena napravile seriju 7:0 uz trojku Ivane Race uz faul.

Bio je to preko potreban vetar u leđa. U završnici su reprezentativke Srbije uspele da se spuste na tri poena zaostatka, odličnom ofanzivnom i defanzivnom igrom, međutim, brzo su Nemkinje ponovo otišle na devet poena, a u poslednjih 10 minuta plave su imale zaostatak 53:46.

Nakon sedam neuspelih pokušaja trojkom Jovane Nogić ponovo su na sedam minuta do kraja reprezentativke Srbije došle do tri poena zaustatka. Posebno raduje dobra odbrana koju su prikazale u tom periodu igračice Marine Maljković, koje su poenima Anđele Dugalić došle do dva poena minusa.

Delovalo je nemoguće po prikazanoj igri, posebno u prvom poluvremenu, ali su košarkašice Srbije uspele da preokrenu poenima Ivon Anderson (56:55) i prvi put povedu. Potom je Jovana Nogić pogodila dalekometnu trojku, i zatim sa penala ubacila dva penala. Sagorele su naše dame u želji, usledilo je nekoliko jeftinih grešaka, te su na kraju Nemice upisale pobedu 73:66.

U reprezentaciji Srbije Anđela Dugalić ubacila je 13 poena, jedan manje Jovana Nogić, osam su ubacile Ivon Anderson i Mina Đorđević

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024