PUTEVI SRBIJE U PARIZU: Sa kim će ukrstiti koplja košarkaši i košarkašice?

V. P.

18. 03. 2024. u 22:02

ŽREB grupa za olimpijski turnir košarkaša i košarkašica u Parizu biće održan u utorak od 19 časova u sedištu FIBA u Švajcarskoj. Kuglicama će baratati legende ženske i muške NBA, Peni Tejlor i Karmelo Entoni.

ПУТЕВИ СРБИЈЕ У ПАРИЗУ: Са ким ће укрстити копља кошаркаши и кошаркашице?

FOTO: FIBA.Basketball

Reprezentacija Srbije, jedna od dve evropske koje su izborile plasman na SP u Manili, nalazi se u drugom šeširu sa Australijom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Letoniji, gde će se uz domaćina za jedno mesto boriti Gruzija, Filipini, Brazil, Kamerun i Crna Gora.

Sa tim timovima se nećemo sastati u grupnoj fazi u Lilu, u kojoj će se takmičiti 12 selekcija podeljenih u tri grupe po četiri. Poznato je osam učesnika, preostala četiri biće pobednici kvalifikacionih turnira u Rigi, Atini (Slovenija, Novi Zeland, Hrvatska, Egipat, Grčka, Dominikanska Republika), San Huanu (Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Portoriko, Bahrein) i Valensiji (Liban, Angola, Španija, Finska, Poljska, Bahami).

U grupama olipmpijskog turnira biće najmanje dve, a najviše tri evropske reprezentacije. Po dve najbolje iz svake i dve najbolje trećeplasirane igraće u četvrtfinalu, u kojem će parovi biti određeni žrebom uz rangiranje po rezultatima u grupnoj fazi. Dve najbolje idu u D šešir, treća i četvrta u E, peta i šesta u F, trećeplasirane iz grupa u G. Žreb će sastaviti parove iz D i G šešira, odnosno E i F, sa ograničenjem da timovi iz iste grupe ne mogu da se sastanu u četvrtfinalu, a timovi iz D šešira ne mogu u polufinalu.

Poznato je svih 12 učesnika ženskog turnira, koji će takođe biti svrstani u tri grupe po četiri, s tim da je maksimum dve evropske reprezentacije. Sistem takmičenja na OI isti je kao na muškom turniru. Košarkašice Srbije nalaze se u trećem šeširu žreba sa Francuskom i Japanom.

Košarkaši

PRVI šešir: SAD, pobednik turnira u Španiji, Nemačka

DRUGI šešir: Srbija, Australija, pobednik turnira u Letoniji

TREĆI šešir: Kanada, Francuska, pobednik turnira u Portoriku

ČETVRTI šešir: Japan, pobednik turnira u Grčkoj, Južni Sudan

Košarkašice

PRVI šešir: SAD, Kina, Australija

DRUGI šešir: Španija, Kanada, Belgija

TREĆI šešir: Francuska, Japan, Srbija

ČETVRTI šešir: Portoriko, Nigerija, Nemačka

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!