SA BAZENA NA TITULU: Jokićeve pripreme sa ćerkom za odbranu šampionskog prstena

V. P.

16. 04. 2024. u 06:50

DENVER je sa 57 pobeda u regularnom delu sezone izjednačio rekord franšize iz Kolorada, dovoljno za samo drugo mesto na Zapadu. Šampionsku družinu Nikole Jokića pol-pozicije je koštao poraz od San Antonija, tako da će u prvoj rundi plej-ofa igrati sa pobednikom meča sedmog Nju Orleansa i osmih Lejkersa.

СА БАЗЕНА НА ТИТУЛУ: Јокићеве припреме са ћерком за одбрану шампионског прстена

Foto AP

Do tada je trener Majk Meloun raspustio ekipu kako bi njegovi igrači fizički i mentalno napunili baterije do punog kapaciteta za odbranu šampionskog prstena.

- Otvorili smo bazen kod kuće, radujem se što ću naredne dane provesti sa ćerkom. Ta pomisao me čini srećnim - rekao je Jokić posle rekreativne pobede u Memfisu (126:111). - Ove godine kao drugi saznaćemo ime protivnika ranije nego prošle. Odmorićemo se sa porodicama, onda krećemo sa laganim treningom. Pogledaćemo i meč plej-ina u kojem ćemo saznati protiv koga igramo.

Ligaški deo sezone završio je kao glavni pretendent na svoju treću MVP titulu, sa prosekom od 26,4 poena (peti u NBA), 12,4 skoka (treći) i devet asistencija (drugi). Snažnu kandidaturu ima i zvezda prvoplasirane Oklahome Šaj Gildžes-Aleksander sa učinkom od 30,3 poena, 6,2 asistencije i 5,6 skokova, takođe i Luka Dončić sa 33,9 poena, 9,8 asistencija i 9,2 skoka. Impresivne brojke, s tim da je Dalas tek peti na Zapadu.

Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića završila je kao deseta na Istoku i prvi eliminacioni meč plej-ina igraće na terenu Čikaga. Ako pobedi, za osmo mesto u plej-ofu sastaće se sa gubitnikom duela Filadelfije i Majamija, za koji je Nikola Jović beležio 7,7 poena, 4,2 skoka i dve asistencije. Bogdan ima statistički najbolju NBA sezonu - 16,9 poena, 3,4 uhvaćene lopte i 3,1 asistenciju.

Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski završili su sezonu sa Šarlotom (skor 21-61), Tristan Vukčević sa Vašingtonom (15-67), Boban Marjanović sa Hjustonom (41-41), naš trener Darko Rajaković sa Torontom (25-57).

Zapad

(1) Oklahoma - osmi iz plej-ina

(2) Denver - (7) Nju Orleans/Lejkers

(3) Minesota - (6) Finiks

(4) Klipers - (5) Dalas

Istok

(1) Boston - osmi iz plej-ina

(2) Njujork - Filadelfija/Majami

(3) Milvoki - (6) Indijana

(4) Klivlend - (5) Orlando

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave