"EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA..." Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere

Novosti online

15. 04. 2024. u 16:56

Nikola Jokić i Denver nagetsi obavili su uvodni deo posla. Čeka ih plej-of NBA lige, a kako još nije postalo poznato ko će braniocu titule biti uvodni rival u doigravanju, u prvi plan je izbila jedna ispovest srpskog asa.

ЕЈ, ЉУДИ, АЛИ БУГАРСКА... Овом причом је Никола Јокић шокирао Амере

Foto: Twitter / screenshot

I to takva da o toj priči - mnogi u Americi sad pričaju.

Za taj recept potrebna su tri sastojka.

Jedan je - najbolji košarkaš na svetu. U ovom slučaju, a i svakom slučaju, to je Nikola Jokić.

Drugi je - najmrskiji trening košarkaša. A u košarci se jedan od treninga koji igrači najmanje vole zove "samoubistvo", jer onaj koji vežba na kraju "sam sebi dolazi glave" koliko trči. Trči se najpre kratko - od čeone linije (recimo ispod koša) do udaljenosti sa koje se izvode slobodna bacanja, pa se, isto tako brzo, vraća na početni položaj. Potom se, bez odmora, odmah trči do polovine terena i nazad. Zatim se, takođe bez ikakvog odmora, trči odmah do linije za slobodna bacanja na suprotnoj strani igrališta, i brzo se vraća nazad. I, na kraju, sprint se obavi čitavom dužinom terena i - nazad. To je "jedno samoubistvo". Od trenera zavisi koliko puta ga treba ponoviti.

Treći sastojak za ovu priču je igra. U hotelu.

Naime, Jokić je, snimajući reklamu za jedan američki sajt koji se bavi hotelijerstvom, ispričao deset zanimljivosti vezanih za svoja hotelska iskustva.

A prvo pitanje odnosilo se na to čega se najpre seća od svojih iskustava kada se o hotelima radi.

I, odgovor najboljeg na svetu glasio je ovako:

- Putovali smo u Bugarsku. Prva utakmica u sezoni. Šestorica igrača u jednoj sobi, šestorica u drugoj. I, rešili smo da se igramo one jedne igre... znate, kada povežete nešto preko očiju, kada ne vidite, a onda jurite druge? E, igramo se mi tako i jedan naš igrač se povredi. I... sutradan smo izgubili utakmicu. Kada smo se vratili kući, trčali smo 50 "samoubistava". "Sjajna" priča - smrknutog lica je prokomentarisao kraj ovog prisećanja Jokić, koji i dan-danas pamti koliko je njega i njegove drugare koštalo hotelsko igranje koje je dovelo i do poraza, ali i brutalnog treniranja kao kazne.

Inače, tokom ovog reklamnog snimka, Jokić je na kraju, na pitanje o "idealnom putovanju", poručio Amerikancima sledeće:

- Nisam ja neki naročiti putnik. Moj rodni grad je Sombor, u severnom delu Srbije. Tu je moj dom. Ustanem lepo ujutru, uradim vežbe, obiđem konje, odem do kuće na jezeru, spremim klopu, provedem vreme sa mojom porodicom, a na kraju dana malo i popijem. Malo! I, odem kući da spavam. To bih mogao da radim svakog dana! - rekao je srpski centar i završio sa snimanjem.

Nikola Jokić - statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 26,4 poena, a imao i 12,4 skoka i devet asistencija po NBA utakmici.

Kada opet igraju Nikola Jokić i Denver? Raspored utakmica:

Imajući u vidu da je Denver završio ligaški deo nadmetanja kao drugi u Zapadnoj konferenciji, tek kada se okonča "plej-in" saznaće ko će zvanično biti sedmi na "zapadu", a time i rival Nagetsa na startu doigravanja. Ako šampioni opravdaju očekivanja, u drugom kolu će igrati sa boljim iz duela Minesota - Feniks, a u finalu konferencije najverovatnije sa prvim nosiocem Oklahomom.

Prvi rival Denvera biće pobednik plej-in meča Nju Orleans - Los Anđeles lejkersi. Taj pobednik će biti sedmi nosilac na "zapadu", a poraženi iz tog duela će se za osmu poziciju u plej-ofu boriti na svom terenu sa boljim iz utakmice Sakramento - Golden Stejt.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa, kada se u igru uključuje i Jokićev Denver.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave