MAESTRALNI LUKA: Na ivici tripl-dabla doneo preokret Dalasu - Dončić i Irving razmontirali Kliperse (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

27. 04. 2024. u 07:21

KOŠARKAŠI Dalasa poveli su sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Zapada, pošto su pred svojim navijačima rutinski savladali Los Anđeles Kliperse rezultatom 101:90.

МАЕСТРАЛНИ ЛУКА: На ивици трипл-дабла донео преокрет Даласу - Дончић и Ирвинг размонтирали Клиперсе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP photo

Mavse je do preokreta u ovoj uzbudljivoj plej-of seriji predvodio slovenačko-američki tandem Dončić-Irving, koji je maestralno sarađivao na ovom meču.

Foto: Tanjug/AP photo

Luku nije služio šut, imao je očajnih 7/25 iz igre (3/14 za tri poena), ali je ponovo bio najbolji na parketu. Bio je na korak od tripl-dabl učinka, imao je 22 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Foto: Tanjug/AP photo

Maestralnu partiju prikazao je i iskusni Kajri Irving, koji je meč završio sa 21 poenom.

S druge strane, prve zvezde Klipersa potpuno su podbacile na ovom meču. Pol Džordž i Kavaj Lenard ukupno su ubacili samo 16 poena. Jedina svetla tačka gostiju bio je Džejms Harden koji je postigao 21 poen i pogodio pet od ukupno 10 trojki Klipersa. Dobar učinak imao je i hrvatski centar Ivica Zubac koji je meč završio sa 19 poena i osam skokova.

Nakon poraza na startu ove plej-of serije Dalas je uspeo da veže dva trijumfa i povede sa 2:1. Naredni meč na programu je u nedelju od 21:30 po našem vremenu.

(Kurir)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)