ŠĆEPANOVIĆ POSLE PORAZA: Moji igrači nisu radili stvari koje se uče u školi, moramo da krenemo ispočetka

Novosti online

01. 10. 2020. u 10:01

KOŠARKAŠI Partizana poraženi su od Huventuda na startu Evrokupa sa 85:82, a viđenje utakmice izneo je trener crno-belih Vlado Šćepanović.

ШЋЕПАНОВИЋ ПОСЛЕ ПОРАЗА: Моји играчи нису радили ствари које се уче у школи, морамо да кренемо испочетка

Foto: N. Paraušić

Imao je tim iz Humske tokom meča prednost i od 15 razlike, ali pad u četvrtoj četvrtini je iskoristio sastav iz Badalone i upisao prvi ovosezonski trijumf u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

- Ovakve utakmice se dese. Promašili smo sve otvorene šuteve u četvrtoj četvrtini. Kada smo vodili 10 razlike promašili smo tri otvorena šuta. Umesto da bude razlika veća od 15 poena, imali smo problem. Čestitam Huventudu - rekao je Šćepanović.

Strateg Partizana je istakao da su igrači u ključnim momentima utakmice propušatali da rade osnovne stvari.

- Ante Tomić je veliki igrač, ali je defanzivno neko koga bi trebalo da 'napadneš'.U trećoj četvrtini su počeli da igraju sa niskom petorkom, da šire teren i da šutiraju, ali više od toga napravili su razliku svojom agresivnošću. Počeli su da igraju veoma agresivno, mi smo imali četiri-pet izgubljenih lopti i vratili su se. Još u školi učimo da ako igraš protiv agresivnog tima moraš da budeš u kontaktu, da budeš "otvoren" i da napadneš dobrim blokovima. Moji igrači nisu to uradili. Moramo da krenemo ispočetka i da svakodnevno učimo osnovne stvari - zaključio je Šćepanović.

Partizan u subotu u prvom kolu ABA lige dočekuje čačanski Borac, dok će u drugoj rundi Evrokupa biti domaćin Veneciji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!