NASTAVILE ŠAMPIONSKI NIZ: Stonoteniserke Novog Sada osvojile osmu titulu prvaka Srbije

Novosti online

11. 05. 2023. u 18:24

STONOTENISERKE Novog Sada su potvrdile epitet apsolutnih vladarki srpskog ping- ponga. Izabranice trenera Slobodana Stojanovića, Tijana Jokić, Anamaria Erdelji, Aneta Maksuti, Sara Radak i Reka Bezeg su u sredu uveče u „Spens-u“, u revanšu finala nadigrale niški „Josip Kolumbo“ 4:0, i osvojile šestu zaredom, a ukupno, osmu šampionsku titulu.

НАСТАВИЛЕ ШАМПИОНСКИ НИЗ: Стонотенисерке Новог Сада освојиле осму титулу првака Србије

Z.Todorović

Novosađanke su tako nastavile nestvarni niz od čak 75 uzastopnih pobeda, pošto su poslednji prvenstveni poraz pretrpele još u januaru 2020. godine.

- Presrećne smo- kaže Anamaria Erdelji, najiskusnija stonoteniserka šampionskog tima.- Bilo je mnogo teško, iako rezultat to ne govori. U Nišu smo tri partije dobili po 3:2. Ovde, u Novom Sadu, gubila sam od Galonje sa 3:10 u drugom setu i uspela da preokrenem. Ta prva partija mislim da je odlučila dalji tok. Ponosna sam na Tijanu Jokić jer je uspela da se vrati posle 1:2 u setovima protiv Monike Knežević. To pokazuje karakter koji ovaj naš tim ima.

Fantastičnu sezonu, u kojoj su se na međunarodnoj sceni plasirale u četvrtinu finala Lige šampiona, Novosađanke su krunisale i novom titulom.

- Veoma smo ponosne na igre u Evropi, ali to ne bi bilo to da nismo potvrdili da smo najbolje u Srbiji. Ipak se na kraju gleda ko je broj jedan kod kuće, a mi smo titulu potvrdile pred domaćom publikom i pred toliko naše dece iz omladinske škole kojima posvećujemo ovaj šampionski pehar jer su nas cele sezone bodrili na svim utakmicama - ističe Tijana Jokić, kapiten i najtrofejnija igračica u istoriji STK Novi Sad, sa čak šest osvojenih titula.

Najbolja igračica Superlige, Aneta Maksuti, koja nije poklekla ni u jednoj partiji, u prvi plan ističe porodičnu atmosferu i činjenicu da je ekipa na okupu tokom cele godine, kao najveću prednost.

- Družimo i mimo treninga. Savetujemo jedna drugu, uživamo kada dolazimo na treninge i kada idemo na utakmice. Hvala Upravi kluba koja nam je sve ovo omogućila. Imamo fantastične uslove za rad, od stonoteniske i fitnes sale, sparing partnera, rekvizita. Hvala treneru Slobodanu Stojanovu što veruje u nas, što nas nekada istrpi, a nekada kudi, kao i našem kondicionom treneru Milošu Tiosavljeviću koji je svakodnevno sa nama. Mislim da ovaj tim može još mnogo jer nismo rekli svoju poslednju reč - zaključila je Maksuti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici